Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONOPOL

Biljana Borzan: Google se pretvara u Velikog brata

Biljana Borzan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
26.11.2014.
u 22:25

Činjenica je da se čak 62% potrošača ne osjeća sigurno na digitalnom tržištu, rekla je eurozastupnica

Rezoluciji o pravima potrošača na digitalnom tržištu, o kojoj je Europarlament raspravljao ovaj tjedan i koja je ocijenjena kako nastavak pritiska na Europsku komisiju da razbije monopol Googlea, odgovori je na činjenicu da se Google pretvara u Velikog brata, poručila je eurozastupnica Biljana Borzan.

Borzan, potpisnica rezolucije i zamjenska članica u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača Europskog parlamenta, u svojoj je raspravi naglasila i zahtjev za otklanjanjem diskriminacije na digitalnom tržištu s obzirom na prebivalište potrošača kao jedan od ključnih elementa teksta. Istaknula je da trgovci nerijetko uopće ne otvaraju online servise za manje države članice budući da je i broj potencijalnih kupaca manji.

- Smatram da je to vrlo važan element pogotovo ukoliko uzmemo u obzir da čak 25% građana EU biva diskriminirano prilikom online kupovine. Kada bi se otklonili uzročnici diskriminacije za samo 10% tih potrošača, BDP Unije bi porastao za 1,7% - poručila je Borzan. Osvrnula se i na troškove dostave ocijenivši kako je unutar zajedničkog tržišta nedopustivo da je prekogranična dostava unutar Unije za udaljenost od 40 km često višestruko skuplja nego dostava unutar jedne države članice za 600 km.

 

- Činjenica je da se čak 62% potrošača ne osjeća sigurno na digitalnom tržištu niti su upoznati sa svojim pravima. Upravo zato je potrebno stvoriti jasne regulacije i, što je također jako važno, komunicirati ih potrošačima - rekla je Borzan.

>> Tjedan u Parlamentu EU: Smijeniti šefa Komisije Junckera, razbiti Google, vratiti Šešelja u Haag

>> Europski parlament glasa o rezoluciji kojom poziva EK da razbije Google na nekoliko dijelova

Komentara 3

GO
google385
01:22 27.11.2014.

da google zna o njoj vise nego sto zna njena obitelj I o meni naravno

BF
brkonja fra brkati
21:24 27.11.2014.

Gdjo Borzan,svi ti internet servisi,od MS OS pa do Googla,FCB,Tweetera itd su uvezani i uz NSA i CIA čine velikog brata.

BF
brkonja fra brkati
22:22 27.11.2014.

To su sve alati cionističkih elita za okupaciju i oduzimanje slobode svim narodima i svih gojima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije