Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČOVJEKOPTER

Od prepariranog mačka napravio helikopter, sada ga radi od krave

mačka
Foto: Screenshot Youtube
1/2
30.09.2015.
u 21:42

"Čovjekopter" će moći voziti jednu osobu te će biti u obliku životinje, a jedna od mogućnosti je krava

Bart Jansen, Nizozemac koji je prije nekoliko godina od svog prepariranog mačka napravio helikopter, sada želi napraviti sličnu stvar od krave, prenosi Business Insider.

Sve je počelo 2012. godine, kada je mačka Orvillea udario auto. Jansen ga je, inspiriran mačkovim imenjakom Orvilleom Wrighteom, jednim od slavne braće zrakoplovaca Wright, pretvorio u valjda najbizarniju letjelicu svih vremena. Orvillecopter je mnoge šokirao, a završio je i kao izložak na umjetničkom festivalu Kunstrai u Amsterdamu.

Jansen je 2013. odlučio napraviti nešto slično, ali koristeći puno veću prepariranu životinju - noja. Ponovno mu je pomogao inženjer Arjen Beltman.

- Bez Arjena nema letećih životinja - rekao je Jansen, koji je u međuvremenu napravio još letećih životinja, uključujući i štakora i morskog psa. Jansen i Beltman sada imaju novi projekt, "čovjekopter".

- Još uvijek odlučujemo o obliku čovjekoptera. Jedna od ideja bio je leteći motocikl, ali na tome već radi druga skupina inovatora. Stoga smo zaključili da je bolje da se držimo onoga što znamo i izradimo multikopter za jednu osobu u obliku životinje - objasnio je Jansen. A ta životinja mogla bi biti krava.

- Čovjek bi mogao stati u kravu pa je krava jedna od mogućnosti - objasnio je, dodajući da je još uvijek riječ o početnoj fazi razvoja.

>> Preparirao svog mačka i od njega napravio helikopter

Komentara 2

OB
ObrenM
03:42 01.10.2015.

Nazalost danas je proslo vrijeme dobrog ukusa.Svijetom vlada deviza-sto gore to bolje.

OK
okus
10:09 01.10.2015.

Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije