Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sada i tviterašica

Antonija Mandić: Ne znam kuhati, ali sam joker zovi za gadgete

antonija mandić
Davor Puklavec/PIXSELL
12.12.2012.
u 14:00

Twitter je bauk među 90 posto mojih prijatelja, gotovo ga nitko ne koristi. Šokiram ih često, iskrenošću. Nemam problema iznijeti svoje mišljenje i sve što pročitate na Twitteru, mogu ponoviti javno, kaže Tonka.

Simpatična voditeljica RTL-a Antonija Mandić svoj britak i ležeran stil vjerno prenosi i na Twitter. Na svom profilu @maraTonka ima više od 3700 followera i više od 10.000 objavljenih tweetova! Iako je Twitter počela koristiti isključivo kao servis za vijesti prateći Reuters, CNN i druge medijske profile, s vremenom se zaljubila u taj servis zbog Twitterove brzine i jednostavnosti te, kako kaže, najviše zbog profila tviteraša u našoj regiji. Posjetila je i zagrebački TweetUp, okupljalište tviteraša, te se s mnogima i osobno upoznala, a s nekima i sprijateljila. Kaže da su na Facebooku "susjede vaše tetke s mamine strane", a da je Twitter ipak bolji filtar korisnika.

iQ: Koliko dugo zapravo tvitaš, tko te uputio na tu društvenu mrežu?

Account sam otvorila davno, ali sam aktivna postala tek prije godinu i nešto sitno. Nije mi ga nitko preporučio, nego sam sama stalno čitala o tome u inozemnim medijima, vidjela da svi reporteri i voditelji velikih TV kuća imaju svoj Twitter-profil na kojem objavljuju za vrijeme TV emisije. Odmah sam ga otvorila i skužila brzinu tog medija. Trebalo mi je samo 2-3 tjedna privikavanja.

iQ: Imaš više od 10.000 tvitova i za hrvatske prilike velik broj followera, više nego fanova na Facebook-stranici, obično je obratno.

– U biti sam rijetko kad na Twitteru, ne pratim timeline – ja tvitam i odgovaram na tweetove upućene meni. Naravno, ne sve. Da odgovorim samo polovici, lako dođem do 10 tisuća tweetova. "Jača" sam na Twitteru nego na fan-stranici na fejsu. Imam i privatni Facebook-profil, ali on je zaključan i rezerviran samo za ljude koje osobno poznajem, dok me na Twitteru može pratiti tko god želi.

iQ: Kako tvoja okolina, prijatelji, obitelj gledaju na tvitanje... Šokiraš li ih kada?

– Twitter je među 90 posto mojih prijatelja bauk, gotovo ga nitko od njih ne koristi. Šokiram ih često, iskrenošću. Kao, "zašto si to tako napisala, što ako završiš u novinama?". Nemam problem iznijeti svoje mišljenje i sve moje što pročitate na Twitteru, mogu ponoviti javno.

iQ: Kako pak to doživljavaju kolege na poslu. Boje li se da ih ne spomeneš u tweetovima?

– Ne, kolege nikada ne spominjem u negativnom kontekstu. Naravno, bavim se poslom kojim se bavim, imam odgovornost prema RTL-u pa me nećete vidjeti da psujem kao kočijaš, da stavljam svoje polugole fotografije i da na bilo koji način diskreditiram sebe, odnosno svog poslodavca. RTL zna za moj Twitter, znaju koliko sam aktivna, podržavaju me i njihovo je stajalište da je to moja privatna stvar i da se oni nemaju tu što petljati. Drugim riječima, vjeruju mi isto kao što mi vjeruju da sutra neću na glavnom trgu napraviti scenu. To vam je isto.

iQ: Kako uopće gledaš na tu finu liniju dobrog ukusa, što spominjati ili ne... Koliko paziš u koje ćeš teme ulaziti, ili prepuštaš sve trenutku?

– Reagiram u trenutku. Recimo, često me možete vidjeti kako se "svađam" s hrvatskom Vladom (@VladaRH), što me "uhvati" svaki put kad pogledam sve tri informativne emisije. U pravilu izbjegavam konflikte jer oni se na Twitteru teško mogu riješiti u 140 znakova.

iQ: Često čitatelji znaju biti jako oštri u komentarima. Jesi li imala i nekih negativnih iskustava ili te i hejteri vole?

– Vole me i hejteri vjerojatno zato što sam i ja sama hejterica. Volim čuti kritiku ako je konstruktivna, iako na Twitteru uglavnom dobivam pozitivan feedback. Samo sam jednom imala situaciju gdje me se baš maltretiralo, vrijeđalo bez ikakva temelja i smisla i tu sam osobu bila primorana blokirati.

iQ: Šalju li ti drugi tviteraši ideje za tvoje emisije ili sugeriraju sugovornike, pitanja za goste u studiju? Možeš li izdvojiti neki takav primjer?

– Da, naravno, bude prijedloga puno. S obzirom na to da su tviteraši uglavnom community menadžeri i PR-ovci, to su i takvi prijedlozi. Imali smo nekoliko emisija na tu temu, od blogera do pismenosti na društvenim mrežama, i gostovali su mi moji tviteraši poput Barbare Slade, Marije Lugarić, Borisa Radoševića i Marka Rakara.

iQ: Dogodi li ti se nešto bilo zabavno ili manje zabavno, ali želiš to podijeliti sa svijetom, hoćeš li to prvo zatvitati ili objaviti na svom Facebook-profilu?

– Twitter definitivno. Facebook je postao moja sekundarna ovisnost.

iQ: A Foursquare?

Koristila sam ga mjesec dana, ali sam shvatila da je to krajnje suluda odluka dobrovoljnog odricanja od privatnosti. Da u svakom trenutku netko zna gdje sam, na kojoj adresi, gdje stanujem, gdje ručam i idem u kino? Neka, hvala.

iQ: Jesi li gadget-freak?

Najveći na svijetu! Uvijek se šalim sa svojim frendicama da je mene Bog drukčiju stvorio – ne znam kuhati, ali ako nekoj od njih "rikne" telefon, kompjutor ili TV, ja sam joker zovi! Dobila sam iPhone 5 baš neki dan, još se privikavam na touchscreen jer mi je prvi, ali sam u tehničkom smislu oduševljena telefonom.

iQ: Sudjelovala si na Girls Geek Dinneru? Jesi li aktivistica u duši?

Nisam, ali ovom prilikom žicam pozivnicu za sljedeći put!

Komentara 7

LP
Lebron Petrovic
17:14 12.12.2012.

Ne znaš kuhat al zato znaš pojest dobro !

EX
excell
15:54 13.12.2012.

ta neće znati ni djetetu mlijeko iskuhati ....užasno sa lijepim se hvali...

Avatar ambientocclusser
ambientocclusser
16:09 12.12.2012.

Čemu ta samopromocija? Zar nema nekakav nazovi show, nek se tamo hvali i pravi relevantnom i jokerom i važnom.Što, slijedi protuusluga, ona će u slijedećoj epizodi pozvati novinara/ku da tumači kako je napredan jer ne tipka ovakve veletekstove na pisaćem stroju, nego računalu? Twitter je kao servis pokrenut 2006. prije dakle 6 godina, i ona se sada, na kraju 2012. hvali da se logirala i zna čitat tuđe tipkat svoje poruke? Koji isprazan život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije