Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUĆAN BUDUĆNOSTI

Amazon otvorio revolucionarni dućan: Zaboravite na duge redove i gužve na blagajnama

amazon dućan
Foto: screenshot/youtube
1/4
05.12.2016.
u 16:44

Dućan je trenutačno otvoren samo za zaposlenike Amazona, a službeno otvaranje zakazano je za početak 2017. godine.

Veliki redovi na blagajnama u dućanima za mnoge su noćna mora i dali bi sve da te gužve nekako mogu izbjeći. Takvi prizori uskoro bi mogli postati prošlost budući da je Amazon upravo predstavio trgovinu koja nema blagajni.

Maloprodajni prostor otvoren je u Seattleu, a kupcima omogućuje da uzmu predmete i jednostavno iziđu iz dućana. Sve što je potrebno jest da se prilikom ulaska registriraju uz pomoć aplikacije Amazon Go shop. Kada završe s kupnjom, na izlazu će skener detektirati stvari koje su uzeli te će im naplatiti preko njihova Amazon računa. 

U trgovini će se nalaziti stvari koje možete pronaći u lokalnim trgovinama, kao što su grickalice, pića, pripremljena hrana, salate, sendviči, kruh i mlijeko. 

Kako piše The Verge, Amazon bi na ovaj način mogao prikupiti mnogo više podataka o tome što zanima kupce. Tako bi mogli pratiti za koje se proizvode zanima kupac kada ih, na primjer uzme, pogleda i vrati na policu. Te podatke mogli bi koristiti kada pretražujete Amazon i ponuditi vam više preporučenih proizvoda.

Dućan je trenutačno otvoren samo za zaposlenike Amazona, a službeno otvaranje zakazano je za početak 2017. godine.

>> Amazon vam želi slati robu prije nego što je kupite

Ključne riječi

Komentara 18

LO
Lorger
17:00 05.12.2016.

Prije 12 godina sam to nudio Agrokoru i Mercatoru , istina bez smartphona, samo s kreditnom karticom i gledali su nas kao luđake . Što više, nudio sam 6 mjeseci besplatno i da Plate ako radi kroz 6 mjeseci, ali kada je ta napravio Amazon onda je to prava svemirsko. Još kada se zove Go, onda je čudo .

JO
Jole1958
17:57 05.12.2016.

Znači znat će sve. Gdje si bio i kad, šta voliš, šta ne voliš, s kim se družiš itd. Jedno je kad država i državni organi skupljaju podatke o svojim građanima (OIB, porez, zdravstveno osiguranje itd.) a drugo kad to rade privatne tvrtke.

TR
trtamrta123
17:10 05.12.2016.

No baš me zanima i to skeniranje... Kako je izvedeno ??? Da li moraš prisloniti skener na proizvod.. Odnosno da li postoji neka vrsta samouslužne blagajnje Samo se naplaćuje sa amazon računa Pretpostavljam da je posebnost isključivo u toj aplikaciji...aciji... U supermarketima je ionako već jako malo isključivo blgajnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije