Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Tko sjedi do mene?'

Prije dva mjeseca pilot predvidio scenarij rušenja aviona Germanwingsa!

Jan Cocheret
Foto: Facebook/Jan Cocheret
1/7
31.03.2015.
u 16:32

- Ponekad se ozbiljno zapitam tko sjedi pokraj mene - napisao je prije dva mjeseca pilot Jan Cocheret.

Nizozemski pilot tjednima prije stravične nesreće zrakoplova Germanwingsa u francuskim Alpama predvidio je da bi se točno takav dramatičan scenarij mogao odviti tijekom leta.

- Ponekad se ozbiljno zapitam tko sjedi pokraj mene - napisao je prije dva mjeseca u članku za specijalizirani časopis za letenje pilot Boeinga 777 u zračnoj kompaniji Emirates Jan Cocheret.

"Ovaj užasan scenarij postao je stvarnost"

- Nadam se da se nikada neću naći u situaciji da odem na toalet i po povratku naletim na zaključana vrata kabine - dodao je Cocheret. Prema posljednjim informacijama točno se takav scenarij dogodio prošlog tjedna kada se kopilot Airbusa A320 Germanwingsa Andreas Lubitz zaključio u kokpit i srušio zrakoplov u Alpe te ubio sebe i još 149 putnika i članova posade. U članku za specijalizirani časopis "Piloot en Vliegtuig" (Pilot i zrakoplov) Nizozemac je upozorio da se sigurnosne mjere uvedene nakon 11. rujna 2001. godine, kako bi se avioni osigurali od otmičara, mogu iskoristiti protiv kapetana zrakoplova, piše Telegraph.

Njegova bojazan o riziku da kopilot preuzme zrakoplov pokazala se potpuno točnom u nesreći Germanwingsa prošlog tjedna. Tužitelji su izvijestili da je Lubitz, za kojeg se čini da je u prošlosti pokazivao suicidalne sklonosti, iskoristio činjenicu da je pilot otišao na toalet te se zaključao u kabinu i srušio zrakoplov. Cocheret je kazao da ga sadašnji sustav zaštite čini paranoičnim.

"Nažalost, ovaj užasan scenarij postao je stvarnost", napisao je Cocheret na svojem Facebook profilu nakon što se srušio Airbus Germanwingsa.

>>Ime koje treba ostati zapamćeno: Heroj tragičnog leta Germanwingsa

>>Google Maps zamaglio sliku doma Andreasa Lubitza

>>Ipak se dogodilo da imamo ministra koji ne zna što govori

Komentara 18

Avatar Abcda
Abcda
17:04 31.03.2015.

Instalirajte WC u kabini , a onome koji napusti kabinu , dajte da ima daljinski koji otvara vrata kad se vrati .

LA
LANA555
16:49 31.03.2015.

Evo nit novinari nemaju kaj delat.Pa tjedan dana poseju o istom.Daj te malo nesto veselo.Pa nema veze mozete i muljati sam da je veselo.

MA
Malenkost
17:07 31.03.2015.

Treba ga pitati kad ce HR biti bankrot !! te kad ce biti Lustracija u HR!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije