Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potiču na terorizam

Zloglasni islamistički portal: Upozoravali smo vas da će Europom teći krv, a posebno Bosnom

vehabije
Foto: VL FOTO
19.11.2015.
u 18:59

Muslimanima u BiH upućen je poziv da se pridruže terorističkim akcijama i da započnu s ubijanjem nevjernika gdje god ih sretnu

Internetski portal "Vijesti ummeta" koji promovira radikalne islamističke skupine i potiče na terorizam pozdravio je ubojstvo dvojice bosanskohercegovačkih vojnika i pozvao na slične nasilne akcije.

Na tom je zloglasnom portalu tijekom dana objavljen tekst pod naslovom: "Počelo je – ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Allahu".
"Upozoravali smo vas da će Europom teći krv, a posebno Bosnom, i da je ono što dolazi gore i gorče. I eto ga, dogodilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam... i branila državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donijela. Ubijena su dva vojnika od kojih je jedan Srbin, pravi nevjernik, a drugi Bošnjak, murted (otpadnik od vjere)", stoji u tekstu koji obiluje govorom mržnje.
Navedeno je kako je to tek početak krvoprolića "prljavim ulicama" u BiH i cijeloj Europi.

Muslimanima u BiH upućen je poziv da se pridruže terorističkim akcijama i da započnu s ubijanjem nevjernika gdje god ih sretnu.

"Vijesti ummeta" se prema informacijama Ministarstva sigurnosti BiH pojavljuju na internetu s jednog poslužitelja koji je registriran u američkoj državi Georgiji. Unatoč najavama da će on biti ugašen to se još nije dogodilo. Prema navodima nekih medija financijer ovog portala je stanoviti Nedžan Kučević Balkan, pristalica vehabijskog pokreta koji živi u Beču.

>>Blic: Iza portala Vijesti ummeta je Nedžad Balkan s juga Srbije

>>Ostojić: Dok ne dobijemo službene podatke ne bih govorio o terorističkom napadu

Komentara 23

Avatar Baroudeur
Baroudeur
19:08 19.11.2015.

Zadnji trzaji zlobnika koji ce i tako i tako proci onako kako su drugima radili. Sravniti sa zemljom ( i steta zemlje ) ovu gamad!

OB
Objektivno...
19:21 19.11.2015.

Ja doista ne znam šta taj ISIL hoće? Jel hoće da se obrežem, porežem, zarežem...? Da se klanjam umjesto molim? Jel hoće da zbog njih ne idem u Sarajevo na ćevape... E neće valaj... Iako sam protiv nasilja, bojim se da je protiv ovih maskiranih to jedini pravi lijek... Šta su napravili od prekrasne Sirije i dragulja Damaska

DU
Deleted user
20:25 19.11.2015.

Uci u Malocu, sve te divljake potrpati u kamione.....pa na avion i pravac Saudijska arabija......selo sravniti sa zemljom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije