Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvavi napad

Nožem napao i po licu razrezao američkog veleposlanika u Seulu

Mark Lippert,američki veleposlanik,napad žiletom
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
05.03.2015.
u 07:32

Američki veleposlanik Mark Lippert operiran je dva sata. Ranu su mu zašili sa 80 šavova

Američki veleposlanik u Južnoj Koreji napadnut je i nožem razrezan po licu na jednom sastanku u centru Seula.

Na Marka Lipperta (42) okomio se Kim Ki-jong, član korejskog pokreta za ujedinjenje, piše Reuters. Lippert je odmah prebačen u bolnicu dok je napadač, koji je uzvikivao antiratne parole i slogane za ujedinjenje Koreja, uhićen. Pretpostavlja se da je nasrnuo na veleposlanika zbog vojnih vježbi koje proteklih dana zajednički izvode snage SAD-a i Južne Koreje.

Kako javljaju strani mediji, veleposlanik je proveo dva sata na operacijskom stolu. Bilo je potrebno 80 šavova da mu se sanira otvorena rana na licu.

Washington je osudio napad i priopćio da je Lippertovo stanje nakon operacije stabilno. Predsjednik SAD-a Barack Obama nazvao ga je i poželio mu brz oporavak.

>>'Sjeverna Koreja ispalila dvije rakete zbog vojne vježbe sa SAD-om'

>>Sjeverna Koreja zbog Intervjua Obamu nazvala majmunom

Komentara 18

KI
Kissinger
09:57 05.03.2015.

žao mi je AMERA.skoro pa nigdje više nisu dobrodošli.napustili na desetke veleposlanstava po svijetu,maduro im dao šuš-kartu,a obitelj BUŠ ne smije više u Venezuelu.

RA
rafaell
07:50 05.03.2015.

nije ni čudo što su Korejanci toliko napredni,i u prosvjedu znaju pokazati kako,malo ga ustrašio a krv dobro pokazuje ono što potocima teče iza onih koje veleposlanira

JT
j.togo
08:17 05.03.2015.

Mala cijena za milijune ubojstva koje je izvršio USA 'krvnik'. Pravda još nije zadovoljena... Kako siješ tako ćeš žeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije