Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trst je naš!

Žele uvesti i hrvatski kao službeni jezik

Trst
Foto: Borna Filic/PIXSELL
02.11.2014.
u 00:10

- Borimo se protiv talijanske vlade - kaže čelnik pokreta Vito Potenza

Za članove pokreta Slobodni teritorij Trsta, koji okuplja od dvije do osam tisuća ljudi na skupovima, grad je pod okupacijom, piše BBC, navodeći kako je taj grad još jedan u nizu područja koja žele autonomiju.

- Borimo se protiv talijanske vlade - kaže čelnik pokreta Vito Potenza. Traži neovisnost grada i okolice i uvođenje talijanskog, slovenskog i hrvatskog kao ravnopravnih službenih jezika, pozivajući se na povelju Vijeća sigurnosti iz 1947., koja je priznala Trst i okolicu kao slobodnu državu.

>> Film "Trst je naš" uvrijedio i zabrinuo Tršćane

Komentara 17

US
U sridu
11:24 02.11.2014.

Prioritet treba biti oslobadjanje Vojvodine koja je hrvatski teritorij,to bi takodejr trebao biti jedan od uvjeta srbiji za ulazak u EU.

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:30 02.11.2014.

Ne samo krvatski jezik, nego cjeli grad pod hrvatsku kontrolu. Trst je bijo uvjek hrvatski grad. Me record bene, a Trieste si parlano sempre croato.

KI
-KIKKI-
22:53 02.11.2014.

Normalno da ovo nikoga ne zanima, da je riječ o Srbiji ili BIH, tj. takozvanom "regionu" već bi bilo 1000 komentara jer nam se žele pripojiti regije nerazvijenih balkanskih država od kojih nikakve koristi, ali čim je riječ o europskom i naprednom odmah to nije bitno...Samo Balkan je u glavama 90% Hrvata...Žalosno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije