Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sarajevo Resort Ovsenik

Daily Mail piše o prvom arapskom gradu u BiH i bijesu stanovništva

Foto: Facebook
1/6
27.10.2016.
u 12:15

Prosvjedne kampanje započete su letcima na kojima žene nose burku uz poruku "Odlazite"

U bosanskom mjestu Tarčin izgrađen je Sarajevo Resort Ovsenik, prvi grad naseljen isključivo arapskim stanovništvom. U ograđeni kompleks lokalno stanovništvo pristupa jedino pod uvjetom da će raditi kao posluga ili osoblje zaduženo za čišćenje. 

Ljutiti domaći stanovnici zbog toga su pokrenuli prosvjede, kako javlja Daily Mail. Prosvjedne kampanje započete su letcima na kojima žene nose burku uz poruku "Odlazite". Mjesto je jako osigurano, a vlasnici se ne žele "miješati" s lokalnim stanovništvom. Navode da imaju svoju tradiciju, način ponašanja, oblačenja i vjere.

 

Investitori s Bliskog Istoka izgradili su 160 luksuznih domova, a arapski je službeni jezik grada. Domovi se pojedinačno prodaju za 150 tisuća eura. U reklamama za Sarajevo Resort Ovsenik, Bosna se naziva zemljom muslimana kojoj je Alah podario predivnu prirodu. 

Investitori planiraju udvostručiti veličinu privatnih sela. Lokalni mediji žalili su se na nezakonitost ovih postupaka, smatrajući da strane sile ne smiju kupovati dijelove zemlje i braniti domaćim ljudima da mu prilaze. 

>> U BiH niknuo prvi arapski grad, a ljeti je ulaz domaćem stanovništvu zabranjen

Ključne riječi

Komentara 58

Avatar toxic alien
toxic alien
14:41 27.10.2016.

Ovo je tek pocetak... Pravi problemi ce nastati tek kad pocnu ostvarivati svoja politicka prava..., kao sto to vec cine na zapadu. Bakir im je napravio na stotine dzamija, infrastruktura je vec tu...

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
14:56 27.10.2016.

To je normalno, prije se mačem otimala zemlja, sad s kapitalom. Meni jedino nije jasna stavka gdje se navodi kako je alah podario prekrasan komad zemlje, pa ne znam po kojem to pravu njima pripada? Oni tu jesu ostavili trag, ali su došli nasilnim putem, okupirali, srušili, zapalili, ljudima sjekli glave i onda to sve skupa prozovu alahova volja, kako danas rade u siriji, tako su radili u 15 stoljeću u bosni koju danas nazivaju "svojom zemljom".

EX
exterminator909
15:16 27.10.2016.

da daaaa ,,bit ce i gore ,,,sad burku preko glave i idite im prati guzice ,,to ste i zasluzili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije