Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo vojnika

Zbog terorističkog napada sutra u BiH proglašen dan žalosti

Sarajevo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
19.11.2015.
u 20:37

Sve zastave u BiH bit će spuštene na pola koplja, a sve sportske i zabavne manifestacije se otkazuju

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o proglašenju 20. studenoga danom žalosti u toj zemlji zbog terorističkog napada u kojemu su u srijedu ubijena dvojica pripadnika oružanih snaga BiH.

Sve zastave u BiH bit će spuštene na pola koplja, a sve sportske i zabavne manifestacije se otkazuju.

Vijeće ministara BiH najoštrije je osudilo napad u kojem su ubijena dvojica pripadnika oružanih snaga BiH i uputilo izraze sućuti obiteljima ubijenih vojnika. 

Od ministarstva sigurnosti zatraženo je poduzimanje svih mjera u suradnji sa svim sigurnosnim i policijskim agencijama kako bi se spriječile nove terorističke akcije.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u petak je izjavio kako unatoč izazovima u BiH nema mjesta panici.

Istodobno je upozorio da policijskim i obavještajnoj agenciji u toj zemlji treba kadrovski i materijalno pomoći da bi odgovorile svojim zadaćama jer one, primjerice, nemaju načina ni za učinkovito praćenje djelovanja islamističkih internetskih portala koji šire mržnju i pozivaju na nasilje.

>>Ministar sigurnosti BiH: Mislim da je ovo događaj koji je prevršio svaku mjeru

>>Tužiteljstvo BiH: Ubojstvo vojnika je djelo terorizma

Komentara 2

FO
ForeignLegion1987
21:18 19.11.2015.

bosanci mogu zahvaliti najvise za sve ovo i sve ubuduce sto ce se dogoditi licno.,...izetbegovicu,,,jer on stiti bolesne vehabije i jos bolesniji samozvani isil.,..kad njega maknete,,,vas problem sa tim ludjacima vehabijama biti ce zavrsen....

MI
mirr
21:29 19.11.2015.

jel vam ostoja dao dopustenje da ovaj napad proglasite islamskim terorizmom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije