Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisilno sletio

Air France: Predmet je bezopasan!

Bomba u avionu Air Francea
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/5
20.12.2015.
u 13:00

Avion sa 459 putnika i 14 članova posade prisilno je sletio zbog pronađene sumnjive naprave.

Zrakoplov Air Francea koji je letio s Mauricijusa za Pariz prisilno je sletio u kenijski grad Mombasa nakon što je u toaletu aviona pronađena sumnjiva naprava za koju se sumnjalo da je bomba, prenosi The Guardian.

Sumnjivi predmet bezopasan je i radi se o lažnom alarmu, rekao je predsjednik tvrtke Frederic Gagey. 

"Sve informacije kojima raspolažemo u ovom trenutku pokazuju da se radilo o predmetu koji nije mogao eksplodirati ili oštetiti zrakoplov već se radilo o mješavini kartona, papira i tajmera", kazao je Gagey.

 "To je bio lažni alarm", dodao je.

 

 

Kenyan Security foil a bombing attempt on Air FranceKenyan bomb experts discover a bomb inside Air France at Moi...

Posted by Kenya Airports Authority on 20. prosinca 2015

Tijekom leta u avionu je bilo 459 putnika i 14 članova posade koji su odmah nakon slijetanja evakuirani. Jedan od putnika ispričao je da je primijetio da nešto nije u redu kada je avion počeo polako spuštati. Putnicima je rečeno da je do izvanrednog slijetanja došlo zbog tehničkog problema, ispričao je i pohvalio osoblje Air Francea zbog smirenog upravljanja situacijom, piše Telegraph.

-Posada je zatražila izvanredno slijetanje zbog naprave za koju su pomislili da bi mogla biti bomba, a koja je pronađena u toaletu- potvrdio je ranije glasnogovornik kenijske policije Charles Owino.

Sumnjiva naprava uklonjena je iz aviona.  -Stručnjaci za eksploziv ratne mornarice i policijske Uprave za kriminalističku istragu stigli su na poziv, uzeli napravu demontirali je kako bi vidjeli sadrži li eksploziv- dodao je Owino.

Avion u kojem je pronađena bomba poletio je s Mauricijusa u subotu u 21 sat po lokalnom vremenu, a u Pariz je trebao stići u 5:50 sati. U Mombasa je prisilno sletio oko 1 sat u noći po lokalnom vremenu, a zračna luka u Keniji bila je zatvorena sve dok nije okončana evakuacija svih putnika.

>>Wizz Air-ov zrakoplov prisilno sletio s jednim motorom

Komentara 23

ŠL
šljivar
13:11 20.12.2015.

pa ti SAD putuj.

Avatar @promatrač
@promatrač
13:38 20.12.2015.

Islamska ideologija je jedna puno više nego samo bolesna ideologija - parirati joj po sadržaju, zabludi, zločinu.. može još jedino komunizam. Jedini izlaz za spas tih ljudi nisu isključivo ratovi protiv njih nego njihova spoznaja da spas leži u Kršćanstvu odnosno u vjeri u smrt, uskrsnuće i otkupljenje čitavog čovječanstva kroz Sina Božjeg Isusa Krista.

Avatar 7Sisak6
7Sisak6
14:17 20.12.2015.

da li više ne postoje kontrole za putnike i prtljagu ili kontrole ne rade kako treba ono što bi trebale raditi pogotovo s obzirom na trenutnu situaciju i nakon 11 rujna u SAD-u ili tu netko nekog zaje-bava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije