Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STALNA OPASNOST

Zbog širenja džihadističke propagande u Europi uhićeno pet pristaša ISIL-a

islamska država
Foto: Reuters/PIXSELL
28.09.2016.
u 17:31

Muškarci su uhićeni u Barceloni, u španjolskoj enklavi Melilli, u Bruxellesu i u Wuppertalu

Pet pristaša Islamske države uhićeno je u Njemačkoj, Španjolskoj i u Belgiji zbog sumnje da su širili džihadističku propagandu, izvijestilo je u srijedu španjolsko ministarstvo unutarnjih poslova. 

Skupina, koju su činila četiri španjolska i jedan marokanski državljanin, predstavlja "stalnu i ozbiljnu opasnost za sigurnost u Europi", rekao je, nakon njihova uhićenja, ministar unutarnjih poslova Jorge Fernandez Diaz

Muškarci su uhićeni u Barceloni, u španjolskoj enklavi Melilli, u Bruxellesu i u Wuppertalu, objavilo je ministarstvo. 

Tužiteljstvo u Wuppertalu izvijestilo je da je muškarac uhićen u Njemačkoj dvadesetogodišnji Španjolac te da se ispituje zbog širenja propagande ISIL-a, uključujući videosnimke na kojima se vide odrubljenja glava. 

Muškarac je uhićen, a obavljen je i pretres njegova stana. Policija je zaplijenila njegovo računalo, a njemačke vlasti odlučit će hoće li ga izručiti Španjolskoj. 

Španjolski dužnosnici kazali su da je skupina oformila Facebook profil pod nazivom Islam en Espanol, gdje su objavljivali džihadističke sadržaje za 32.500 sljedbenika, a cilj im je bila radikalizacija i novačenje u terorističku skupinu. 

>> Finska je raj za bjelačke, heteroseksualne parove s djecom i zaposlene ljude srednje klase, za ostale nije

Komentara 12

DU
dukidudoje
18:16 28.09.2016.

strani mediji pisu sta je kazao papa u vatikanu :oni koji bombarduju alepo odgovarace pred Bogomm zatim ban ki mun UN; zamislite alepo to je gore od klanice,jer bombardiraju se civilizam i bolnice i to nekonvenijalnim oruzjem, zatim americki vanjskiski izaslanik Kerry; prekidamo sve odnose sa rusijom ako odmah ne prestanu da vrse ratne zlocine u siriji.....ali dragi citaoci ovaj vecernji list je proruski i prosrbijanski list,stime sto ovaj list ide dalje tako da oni u srbiji jos i prenose takve vijesti,a vecernji ne, zna se i zasto da ne bi Hrvatima dao pravu sliku o rusiji

PR
prdovan
18:31 28.09.2016.

dukidudoje, veliča Isil , u minuti je dobio 9 pluseva, ovo je posao za policiju

DU
dukidudoje
17:46 28.09.2016.

doci ce dan kada ce mnogi da zazale sto nisu sprijecili napade na muslimane i na vjeru istine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije