Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesvakidašnji potez

Zbog ovog fantastičnog djela izbjeglica je postao heroj dana u Njemačkoj!

euri
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/4
29.06.2016.
u 16:51

Iako mu je taj novac mogao promijeniti život iz temelja, mladić ga je odlučio vratiti

Jedan sirijski izbjeglica postao je pravi "heroj dana" nakon što je svojim djelom pokazao koliko je velik čovjek. Naime, 25-godišnjak je u ormaru koji mu je donirala humanitarna organizacija pronašao vrtoglavih 150.000 eura, javlja The Guardian.

Iako mu je taj novac mogao promijeniti život iz temelja, mladić je odlučio novac predati policiji kako bi ga oni uspjeli vratiti vlasniku. 

Policija iz njemačkog grada Mindena izvijestila je da je mladić dok je montirao ormarić pronašao oko 50.000 € u gotovini i štedne knjižice na kojima je bilo  više od 100.000 €. Nakon što je shvatio da se doista radi o pravom novcu predao ga je njemačkim vlastima koje su novac dalje proslijedile policiji. 

– Ovaj mladić ponio se na primjeren način i zaslužuje veliko priznanje. Ljudi često u policijsku postaju donose malu količinu novca, no ovako veliki iznos apsolutno je iznimka – zaključili su policijski službenici koji pokušavaju doći do vlasnika. 

Inače, ovaj dobroćudni mladić u Njemačku je stigao u listopadu prošle, a trenutačno u Mindenu uči jezik kako bi mogao nastaviti obrazovanje. 

>>SAD izbjeglicama nudi besplatne online sveučilišne tečajeve

Komentara 23

DU
Deleted user
22:18 29.06.2016.

to cak ni Bild nije objavil znaci da je patka malo zesca

SZ
stela_zg
22:02 29.06.2016.

najobičnija izmišljotina (da ne kažem laž). VL stvarno misli da to može prodati svojim čitateljima?

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
17:16 29.06.2016.

od milijun izbjeglica koliko ih je doslo pa naravno da ima i par postenih i dobrih... punih 0.0000001 %

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije