Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zatvaranje

Završena evakuacija izbjegličkog kampa, u Idomeniju više nema izbjeglica

idomeni
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
26.05.2016.
u 19:16

Vlasti su u ponedjeljak, uoči početka operacije, u kampu evidentirali 8424 ljudi

Evakuacija migranata iz izbjegličkog kampa u Idomeniju na grčko-makedonskoj granici je završena, rekao je za AFP grčki policijski dužnosnik. 

Trećega dana operacije zatvaranja kampa "premjestili smo još 738 ljudi. Gotovo je, nema više izbjeglica u kampu. Ondje su ostali samo šatori humanitarnih organizacija", rekao je isti izvor. Vlasti su u ponedjeljak, uoči početka operacije, u kampu evidentirali 8424 ljudi.

Policija je od utorka prema regionalnim prihvatnim centrima autobusima otpravila oko 4000 ljudi. Još 4000 izbjeglica čiji je premještaj predviđen operacijom, otišlo je samo prema prihvatnim centrima, a neki među njima smjestili su se u hotele ili na druga mjesta na kojima su za njih podignuli šatore, rekao je grčki policijski dužnosnik. 

"Ostajemo u regiji" da bismo nastavili usmjeravati ljude, kazao je.

>>Policija zatvorila cestu 3 km od kampa s migrantima. Zabranili pristup novinarima dok traje evakuacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije