Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Zatvorili farmu zbog zlostavljanja životinja: Ubadali krave odvijačima

krave
Foto: Screenshot Youtube
1/2
19.09.2014.
u 23:38

Video je snimio jedan od zaposlenika, član društva za zaštitu životinja

Farma u SAD-u zatvorena je, a neki su zaposlenici dobili otkaze nakon što je objavljena snimka na kojoj se zaposlenici iživljavaju na životinjama, prenosi Reuters. Vlasti savezne države New Mexico pokrenule su istragu slučaja u frami Winchester Dairy, koja se nalazi izvan grada Roswella.

Video se sastoji od snimki koje je tijekom kolovoza i rujna snimio jedan od zaposlenika, član društva za zaštitu životinja Mercy For Animals. Na videu se vidi kako zaposlenici udaraju krave i ubadaju ih odvijačima, bičuju ih metalnim žicama i lancima, a bolesne krave koje više ne mogu stajati vuku radnim vozilima dok im drugi radnici puštaju struju kroz genitalije.

- Ovo je najgori slučaj nasilja nad životinjama koji smo ikad vidjeli u mljekarskoj industriji - rekao je šef istrage u udruzi Mercy For Animals Matt Rice u srijedu.

 

Farma Winchester Dairy dobavlja mlijeko za Leprino Foods, jednog od najvećih proizvođača sira mozzarella na svijetu.

- Čim je Leprino Foods obaviješten u jednoj od ovih farmi, sve isporuke iz te farme odmah su obustavljene - izvijestili su iz tvrtke.

- Radnje prikazane na videu su užasne i neprihvatljive - dodali su.

Iz Winchester Dairyja su poručili kako su nakon pregleda snimki pokrenuli unutarnju istragu, odmah zatvorili farmu, odpustili zaposlenike, a 11 najokrutnijih uputili vlastima.

- Briga o životinjama i njihova dobrobit ključni su za naš rad - poručili su.

>> Strava na farmi Mladog Jastreba: Gladni psi jeli živog konja

Komentara 7

L0
luena 01
00:51 20.09.2014.

Covjek je najgore bice sto postoji na svijetu...

BF
brkonja fra brkati
17:23 20.09.2014.

Čemu čuđenje ? Korporativna Amerika,nasilje na svakom koraku i profit iznad svega.Pogledajte te krave što ih šopaju hormonima rasta i ko zna još čime.Sve su izobličene i izgledaju bolesne.

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
09:57 20.09.2014.

Sotona u ljudskom obliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije