Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Birališta otvorena

Tsipras: Nitko ne može ignorirati odlučnost naroda koji uzima sudbinu u svoje ruke

alexis tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
1/17
05.07.2015.
u 10:30

Oko 11 milijuna Grka danas će odlučiti o sudbini svog naroda.

Rano jutros u Grčkoj su otvorena birališta na koje pristižu glasači kako bi glasali na referendumu koji je podijelio grčki narod.

Oko 11 milijuna ljudi diljem zemlje danas će odlučiti o sudbini svog naroda.  Već prije samog početka glasovanja glasači su čekali u redu ispred škola i sveučilišnih zgrada koje su pretvorena u birališta kako bi izrazili svoje mišljenje o tome treba li Grčka prihvatiti ili ne mjere štednje koje zemlji nameću Europske komisija, Međunarodni monetarni fond i Europske centralne banke. Birališta su otvorena do 19 sati.

Prema istraživanju instituta ALCO-a u Grčkoj oni koji su "za" reforme imaju blagu prednost s 44,8 posto, s 43,4 onih koji su za "ne". Anketa lista Avgi pokazala je da bi 43 posto moglo glasovati "ne", a 42,5 posto "da", prenosi HRT.  Birališta su otvorena do 19 sati

Grčki premijer Alexis Tsipras , u prisutnosti brojnih svjetskih medija, među prvima je obavio svoju građansku dužnost. Nakon što je stigao na biralište izjavio je da je njegova zemlja odlučna u namjeri da sama odluči o svojoj sudbini u eurozoni, prenosi BBC. Još je jednom pozvao svoje sugrađane da na referendumu glasaju protiv mjera štednje koje im se nameću nakon čega je dobio ovacije svojih istomišljenika.

-Nitko ne može ignorirati odlučnost naroda koji uzima sudbinu u svoje ruke, izjavio je dobro raspoložen Tsipras nakon što je svoj  listić ubacio u glasačku kutiju.

>>Siromašni uz Tsiprasa, oporba plaši Grke da će ih napasti Turska zaokruže li oxi (ne)

>>Grci uoči izbora zaposlili čak 256 tisuća službenika!

Komentara 64

DD
ddh
10:41 05.07.2015.

Gracia su vec odavno odlucili o svojoj sudbini. Odlucili su onog momenta kad su posudjivali novce, a te novce nisu investirali da stvore neku novu vrijednost, nego su ih popili i pojeli. A tu formulu poznaju najbolje i komunisti u Hrvatskoj. Milanovic i njegovi segrti su posudili 100 miliardi kn., investirali u bilo kakve projekte gdje bi se moglo stvoriti neku novu vrijednost nisu niti lipe i cijeli iznos su sa svojim uhljebima pojeli i popili. Komunisti, dali u Grckoj ili Hrvatskoj neznaju drukcije. A kakva sudbina ceka Hrvatsku, ako komunisti i dalje ostanu na vlasti, mogu Hrvati vidjeti u Grckoj.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:53 05.07.2015.

Komunizam traje dok ima tuđeg novca. Kome će komunisti prodavati maglu ako ne stvore sirotinju od Grka? Već viđeno.

Avatar proximus anonymous_
proximus anonymous_
11:11 05.07.2015.

‘Nitko ne može ignorirati odlučnost naroda da uzme vlastitu sudbinu u svoje ruke’ kaže ovaj. Slažem se,ali isto tako tko posudi pare mora ih vratiti a ne bacati dug na grbaču EU naroda pa nek oni otplaćuju. Sva ta lajanjaa o prihvatljivim rješenjima odplate duga su ništa drugo nego kako mi kažemo,trla baba lan da joj prođe dan. Na kraju će ispasti,a to već sada vidljivo,da je EU građan(dakle i Hrvat) krava muzara lešinara IMFa za dugove koje su bahati Grci naštampali. Dok su trajbali posuđenu lovu i živili iznad svog standarda sve je bilo okej. Sad,kad treba stegnuti remen do daske,sad kmeče. E,pa kmečite..vraćaj pare ili se gubi iz eurozone,proglasi državu propalom i uvedi drahmu. EU će malo cviliti za izgubljenim milijardama,IMF će se pomirit sa činjenicom da golać nema mogućnosti išta platiti i to je to;nakon izvjesnog vremena će svi prokužiti da se zemlja i dalje vrti.što se mene tiče,nek im daju cipelu iz EU Kraj priče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije