Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Ženevi

Započeli mirovni pregovori o Siriji

Mirovni pregovori
Foto: Reuters
1/3
01.02.2016.
u 22:50

Izaslanik De Mistura želi pokrenuti neizravni dijalog između režima u Damasku i sirijske oporbe kako bi se okončao građanski rat

Mirovni pregovori o Siriji "službeno su počeli", rekao je u ponedjeljak navečer posebni izaslanik UN-a Staffan de Mistura nakon dvosatnog sastanka u Ženevi s izaslanstvom sirijske oporbe.

"Pregovori u Ženevi službeno su počeli", rekao je De Mistura, koji želi pokrenuti neizravni dijalog između režima u Damasku i sirijske oporbe kako bi se okončao građanski rat koji hara tom zemljom već pet godina.

"Oni (oporba) ustraju na tome da civilno pučanstvo u Siriji zaslužuje konkretno smanjenje nasilja tijekom trajanja pregovora. To je vrlo uvjerljiv argument", rekao je de Mistura. "Uz duge i bolne pregovore, doista moramo vidjeti neke konkretne poteze", dodao je.

>> EP raspravljao o zločinima Islamske države nad vjerskim manjinama u Siriji i Iraku

Komentara 4

Avatar d-ano
d-ano
22:59 01.02.2016.

.rezim,,,,,,recimo cinjenicu oficijelna vlada drzave Sirije i opozicija koja je placena i vodjena od strane vanjskih utjecajnih Faktora kao prvo USA i slicni h uvlakaca svjetskog policajca,,,

LI
Liberdad
00:19 02.02.2016.

A kad će pobunjenici -teroristi prestati s napadima na rezidencijalne kvartove, s otimanjem civila u cilju ucjene, sa stavljanjem civila u kaveze i raspoređivanje kaveza po krovovima zgrada kako bi spriječili bombardiranje, s preprodajom humanitarne pomoćni za cijene tipa 150 dolara za 1kg riže u gradovima pod njihovom kontrolom poput Madaye, s blokadom enklava pod kontrolom sirijske vlade, s korištenjem civila za żivi štit, s masakriranjem civila i pripisivanjem tih zločina sirijskoj vojsci, s bezočnim laganjem i manipuliranjem .... ? Moglo bi s nabrajati do sutra.

HR
hromcan
07:58 02.02.2016.

Ako čemo ove na vlasti u Siriji zvati "reži." onda oporbu "kriminalci i teroristi"??????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije