Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjernici

Zapad osvajaju ateističke “crkve”

ateistička crkva
Foto: Youtube Screenshot
12.11.2013.
u 18:00

Prva bezbožnička kongregacija nazvana je Nedjeljni skup

Skeč Željka Pervana iz 90-ih godina prošloga stoljeća u kojemu govori o multikulturalnosti jednog prigorskog sela – “Imamo katoličku, pravoslavnu crkvu, džamiju... Imamo i ateističku crkvu” – postaje stvarnost u zapadnom svijetu. U Velikoj Britaniji, Kanadi, Australiji i Sjedinjenim Državama građani koji ne vjeruju u Boga počeli su se okupljati u tzv. ateističkim megacrkvama. Prvu ateističku “crkvu” osnovali su Sanderson Jones i Pippa Evans, a nazvali su je “Nedjeljni skup”.

– Nedjeljni skup je bezbožnička kongregacija koja slavi život. Naš je moto živi bolje, pomaži često i čudi se više – kazali su.

>>Satovi ateizma: Učenicima će govoriti da Bog ne postoji

Komentara 8

HR
hrxxx111
20:52 12.11.2013.

ja sam ateist i kazem da je ovo glupost

CA
canajisraM
19:26 12.11.2013.

Dualisticko ( primitivno) razmisljanje ne moze se primjeniti na ono sto mi nazivamo Bog. Dakle Bog postoji ,ne postoji i niti jedno od toga ISTOVREMENO. Reci ce jedna velika vecina ,to NIJE MOGUCE. Covjek cini ono sto je moguce ( ( iako bi neka amazonska i druga plemena rekla da je sve sto mi cinimo nemoguce), dok Bog CINI ono sto je nemoguce. Stavite se na nekoliko minuta u polozaj jednog orangutana. Recimo da njegova svijest, nekim cudom, dodje na razinu ljudske vrste i da taj orangutan shvati sto se USTVARI u svijetu dogadja. Kakav nevjerovatan shok!!! A sad si tek zamislite da taj orangutan pokusa svojim majmunskim jezikom svojoj braci pojasniti ljudsku domenu. Prosjecan covjek , bez iskustva nadnaravnog, je u jos tezem polozaju nego taj fiktivni orangutan, kad govorimo o duhovnom znanju ( ne vjerovanju). Vjera ( i nevjera) je za DUALISTE)

DE
Dejan10
21:40 12.11.2013.

Sa zapada nikad nista normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije