Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje na zimsko nevrijeme

Zabijelili se Havaji, palo 90 centimetara snijega

havaji snijeg
Foto: Screenshot/You Tube
04.12.2016.
u 18:58

Meteorolozi kažu kako nije neobično da snijeg pada na tropskim Havajima, ali rijetko se događa da ga padne tako puno na tako niskim nadmorskim visinama

Za dijelove Havaja proglašeno je upozorenje na zimsko nevrijeme, nakon što je proteklih dana palo do 90 centimetara snijega, piše u nedjelju BBC. Meteorolozi kažu kako nije neobično da snijeg pada na tropskim Havajima, ali rijetko se događa da ga padne tako puno na tako niskim nadmorskim visinama.

Najviše snijega palo je oko dva najveća otočna vrha, Maune Kee i Maune Loe. Ostale dijelove arhipelaga pogodile su poplave, izvijestili su američki mediji.

Još snijega očekuje se u nedjelju.

 Meteorolog Matt Foster rekao je za Los Angeles Times da je snijeg pet do šest puta godišnje uobičajen na Mauni Kei i Mauni Loi, vrhovima višim od 4,265 metara.

No, 60 do 90 centimetara na ostalim dijelovima otoka "u samo nekoliko dana je na gornjoj granici ekstrema", dodao je.

Nanosi snijega ne bi do ponedjeljka trebali zatvoriti ceste prema tim vrhovima, pa se na padinama očekuju skijaši i snowboarderi.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
23:54 04.12.2016.

Pa da,tko bi se na 4,265 metara nadao hladnoći i snijegu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije