Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrtonosni virus

WHO: Epidemija ebole u Zapadnoj Africi je izvan kontrole

Ebola
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
01.08.2014.
u 18:53

- Epidemija se širi brže od naših napora da je stavimo pod kontrolu-rekla je Margaret Chan, šefica Svjetske zdravstvene organizacije. Izjavila je da ako se situacija nastavi pogoršavati, posljednice mogu biti katastrofalne

Čelnica Svjetske zdravstvene organizacije Margaret Chan izjavila je da je epidemija ebole u Zapadnoj Africi izvan kontrole ali da se može zaustaviti s više resursa i oštrijim mjerama,javlja Reuters.

Chan se danas sastala s predsjednicima Gvineje, Sierra Leonea i Liberije u glavnom gradu Gvineje Conakryju.

- Epidemija se širi brže od naših napora da je stavimo pod kontrolu-rekla je Chan. Izjavila je da ako se situacija nastavi pogoršavati, posljednice mogu biti katastrofalne u smislu izgubljenih života ali i ozbiljnih društveno-ekonomskih poremećaja i visokog rizika od širenja na druge zemlje.No, kako je kazala, epidemija se može zaustaviti i šira javnost nije pod visokih rizikom od infekcije.

Inače, ova epidemije je najgora od otkrivanja te bolesti sredinom 70 -tih godina prošlog stoljeća. Dosad je od bolesti umrlo 729 osoba.

>> Što je ebola, smrtonosna bolest od koje svijet strahuje 

>> Ebola usmrtila i najvećeg svjetskog stručnjaka za tu bolest

Komentara 4

RO
robertbruckner
18:44 02.08.2014.

a od kud ebola tamo kad je nije bilo, iz cijeg je to opet "laboratorija" pobjeglo, vjerovatno su i za to rusi i putin krivi

IC
ice12
21:30 01.08.2014.

Bit ce da je neko cjepivo na vidiku i trebat ce ga prodat.

MA
malena1983
22:46 01.08.2014.

Za ebolu nema lijeka tako da zaboravi na cjepivo...Ovo je jako lose, samo manje ljudi procita ovakav članak nego neku selebriti budalaštinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije