Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službena potvrda

WHO: Epidemija ebole u Nigeriji je zaustavljena

ebola
Ilustracija: Reuters/Pixsell
20.10.2014.
u 13:29

WHO je izrazio i pohvalu za tamošnje službe za napore uložene u sprečavanje širusa virusa.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je na Twitteru kako je epidemija ebole u Nigeriji stavljena pod kontrolu.

Riječ je o službenoj potvrdi.

WHO je izrazio i pohvalu za tamošnje službe za napore uložene u sprečavanje širenja virusa.

U Nigeriji je bilo zabilježeno 19 slučajeva oboljenja, a virus je u zemlju unio Patrick Sawyer koji je putovao iz Liberije. Najprije su ga liječili protiv malarije, a kad lijekovi nisu djelovali, napravili su testove koji su potvrdili ebolu. Pacijent je preminuo nakon pet dana, a u međuvremenu je zaraženo još nekoliko osoba.

Detaljnom analizom potražili su sve s kojima je mogao biti u doticaju, aerodrom je dekontaminiran i 900 osoba koje su mogle doći u doticaj s virusom stavljeno je u izolaciju gdje su 21 dan promatrali imaju li kakve simptome. Čim je netko od njih pokazao prve naznake bolesti, odmah je izoliran. Nisu čekali da testiranje potvrdi sumnje.

>>Prva osoba zaražena virusom ebole u Europi je izliječena!

>>Obama: Ebolu ima troje, a gripa ubije tisuće Amerikanaca

Komentara 2

Avatar Floyd1
Floyd1
16:36 20.10.2014.

E pa valjda u Nigeriji tih diamanata bas nema toliko da bi bilo rentabilno poslati americku vojsku protiv ebole.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije