Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije

Washington Post: 'Mi smo braća' rekao je papa Kirilu koji mu je na to rekao: 'Sada će biti lakše'

papa Franjo patrijarh Kiril
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
14.02.2016.
u 00:15

Vijest o susretu poglavara dviju Crkvi donijela je uz naslov: Ruski pravoslavni patrijarh i papa održali povijesni sastanak i pozvali na okončanje progona kršćana, piše Russia Today

Svi svjetski mediji raspisali su se o povijesnom susretu pape Franje i moskovskog patrijarha Kirila na Kubi; ta je vijest u brojnim svjetskim novinama bila glavna vijest na naslovnici.   

Donosimo pregled nekih tiskovina:

EL PAIS – Španjolski dnevni list jučer je na naslovnci kao glavnu vijest objavio susret pape Franje i ruskog patrijarha Kirila. Uz fotografiju njihova srdačnog pozdrava stajao je naslov: Papa i ruski patrijarh počeli s pomirenjem na Kubi. Naveli su i da je to je prvi sastanak čelnika dviju Crkvi nakon raskola 1054. godine. 

WASHINGTON POST – Uz citat pape Franje: Napokon, američki dnevnik donosi vijest o susretu katoličkog poglavara i poglavara Ruske pravoslavne crkve. Prenijeli su i papine riječi dok je grlio Kirila: “Mi smo braća” te citirali i Kirila koji je na to rekao: “Sada će biti lakše”. 

RUSSIA TODAY – Vijest o susretu poglavara dviju Crkvi donijela je uz naslov: Ruski pravoslavni patrijarh i papa održali povijesni sastanak i pozvali na okončanje progona kršćana. Naveli su među ostalim da su patrijarh Kiril i papa Franjo skrenuli pozornost na nasilje u Iraku i Siriji, naglašavajući ozbiljnost humanitarnog problema u regiji te da su pozvali međunarodnu zajednicu u pomoć.
Poglavari Ruske pravoslavne crkve i Katoličke crkve razgovarali su o odnosima među Crkvama i problemima svojih vjernika te su razmijenili mišljenja o napretku ljudske civilizacije, navodi se u članku.

>> Papa Franjo i patrijarh Kiril u zajedničkoj izjavi: Ni jedan zločin ne može biti počinjen u ime Boga

Komentara 34

Avatar Josip M
Josip M
19:40 14.02.2016.

Evo ga stiže, poput Svetog pisma,a zove se kršćansko ujedinjenje. Kada sam o tome govorio i predlagao s mojom malenkošću još prje, 7-8 godina na "blogu" don Anđelko Kaćunko" u Večernjem listu,neki su se smijali iz toga a on mii je preporučio, da se za ujedinjenje Kršćanstva svi moramo moliti. PODRŽIMO IH ZAJEDNIČKI! Papa Franjo i partijarh Kiril žele obnoviti jedinstvo kršćana, sve u svemu nije ni važno tko bio prvi tko zadnji.

Avatar Zločinac_Tito
Zločinac_Tito
11:16 14.02.2016.

Svi smo mi sestre i braća.

MG
milerazbojnik@gmail.com
12:06 14.02.2016.

pa tako je i trebalo i treba bit jer i jedni i drugi se molimo istom bogu i u ćemu je problem bolji mi je moj iste vjere i vjerovanja u istog boga nego li neko ko li pljuje poo mojem ..bar za mene a za druge neznam i da nadodam na kraju ako li se ovako nastavi s onim poludjelim manjacima tamo preko i jedni i drugi i pravoslavci i kršćani će se morat ujedinit da spase svoje postojanje i opstanak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije