Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
godišnje druženje bogataša

Buffett se natjecao s Gatesom i svirao ukulele

Berkshire Hathaway CEO Warren Buffett (R) shows his friend Microsoft co-founder Bill Gates the finer points of newspaper tossing, prior to the Berkshire annual meeting in Omaha, Nebraska May 2, 2015.  REUTERS/Rick Wilking
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/5
04.05.2015.
u 07:15

Događaj se može opisati kao mješavina karnevala i seoskog sajma uz obilje hrane, pića i country glazbe

Hipiji imaju Woodstock, piloti Red Bull Air Race, a ulagači i brokeri imaju Berkeshire Hathaway, godišnji skup koji već godinama organizira poznati milijarder Warren Buffett. Nekoliko tisuća ulagača u dionice njegovih tvrtki, ali i igrača na burzama, okupilo se u subotu na nogometnom stadionu u Omahi gdje su Buffett i još jedan poslovni magnat, Charlie Mugner, odgovarali na pitanja iz publike.

Zvuči dosadno? Ne ako se zna da je nakon toga, već tradicionalno, održana i velika zabava koje se ne bi postidjeli ni organizatori događanja u Las Vegasu. Događaj se može opisati kao mješavina karnevala i seoskog sajma uz obilje hrane, pića i country glazbe. Buffett je tako jahao umjetnog bika i igrao stolni tenis velikim reketom.

Na pitanja posjetitelja odgovarao je pak ležerno ližući sladoled, a povremeno bi se ubacio i među glazbenike na obližnjim štandovima svirajući ukulele. Pri tome je objašnjavao i svoju poslovnu politiku tvrdeći kako je recesija i kriza zapravo odlično vrijeme za zaradu.

– I Charlie Mugner i ja volimo kada cijene dionica tvrtki padaju jer tada, ako imamo novca, možemo kupiti dodatne udjele i učvrstiti svoju poziciju. Već davno sam naučio da je cijena ono što platiš, a vrijednost ono što dobivaš – poručivao je Buffett okupljenim ulagačima.

>> Warren Buffett sprema se ulagati u njemačku ekonomiju

Komentara 1

MA
Majur
08:38 04.05.2015.

E na tom skupu su pravi vladari(ne svi)ovoga svijeta .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije