Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rezolucija o Šešelju

Vuk Drašković: Kada se slegnu strasti, većini europskih zastupnika će biti neugodno

europski parlament
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/5
29.11.2014.
u 09:04

Ima ih koji drže kako je Hrvatska pokrenula lavinu protiv Srbije i Šešelja samo zbog političkih razloga jer se približavaju predsjednički, a za godinu dana i parlamentarni, ali ne objašnjavaju kojoj političkoj opciji koristi zahladnjenje odnosa Zagreba i Beograda kojemu je Šešelj bio uzrok ili povod.

U Srbiji se ne stišavaju reakcije na rezoluciju o Šešelju koju je izglasao Europski parlament,ali i na hrvatsku deklaraciju i svi se slažu kako je Hrvatska u ovom slučaju uspjela pridobiti euro-parlamentarce za obračun sa Srbijom.

Ima ih koji drže kako je Hrvatska pokrenula lavinu protiv Srbije i Šešelja samo zbog političkih razloga jer se približavaju predsjednički, a za godinu dana i parlamentarni, ali ne objašnjavaju kojoj političkoj opciji koristi zahladnjenje odnosa Zagreba i Beograda kojemu je Šešelj bio uzrok ili povod.

- Hrvatski zastupnici su to pokrenuli zbog straha da Šešelj svojim izjavama ugrožava teritorijalni integritet Hrvatske koja je članica EU i NATO. Taj strah je sada podijelio i EP koji je rezolucijom uvrijedio sam sebe, prije svega jer su preuzeli na sebe ulogu međunarodnog suda koji je Šešelju sudio i koji ga je pustio na slobodu prije izricanja presude. Međutim, EP sudi, ali ne iznosi svoju presudu. Kada se slegnu strasti, većina europskih zastupnika će se osjećati neugodno - kaže bivši šef srpske diplomacije koji je nekada imao vrlo bliske političke stavove s Šešeljevim, Vuk Drašković.

On se ljutito pita "što Europski parlament ne kaže što Srbija treba učiniti! Objesiti teško oboljelog čovjeka, strijeljati ga, protjerati".

Zagrebački politički analitičar Žarko Puhovski za beogradski Blic kaže kako je najveći problem u slučaju Šešelj što "on krši srpske zakone i prolazi nekažnjeno". - On koristi govor mržnje i zagovara nasilno mijenjanje granice s Hrvatskom. To što izostaje reakcija veći je problem za Srbiju nego za Hrvatsku, i Srbija će morati početi drukčije se ponašati ako želi članstvo u EU. Ovo je jedna od stvari zbog kojih Srbija ponovo dolazi na loš glas, iz čega se izvukla nakon mukotrpnog i teškog rada - kaže Puhovski dodajući kako se "Šešelj u Hrvatskoj koristi u unutrašnje političke svrhe jer kada je on u pitanju, svi misle isto".

Sličnog je mišljenja i bivši diplomat i profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka, Predrag Simić koji kaže da je slučaj Šešelj "proizvod predizbornih kampanja u Hrvatskoj".

>>'Šešelj je sam po sebi jedan marginalan lik'

>>'Šešelj je sam po sebi jedan marginalan lik'

Komentara 44

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
10:06 29.11.2014.

"Vlada R. Srbije oštro osuđuje govor mržnje i huškanje na nasilje. Nemamo nikakvih pretenzija prema teritoriju R.H. Stavovi g. Šešelja za nas su neprihvatljivi." --- ovo su tri rečenice koje bi sve riješile. Ali to je nemoguća misija. ... To nećete čuti iz usta srbijanskih političara... Dva su razloga: 1) narod bi ih "razapeo" kao izdajnike. 2) oni se U SVEMU SLAŽU s budalastim šešeljem, zato i ne reagiraju. ... prema tome, ne treba gajiti iluzije... Dobra strana svega ovoga jest što je srbija sama dokazala svima, pa i "našima" ono na što domoljubi stalno upozoravaju... srbija NIJE demokratska država, četništvo je glavno obilježje njihovih državnih struktura!

Avatar skynet
skynet
09:28 29.11.2014.

Profesore Simiću pogledajte video materijale mamlazovih javnih istupa 90ih gdje širi govor mržnje i poziva na rat, pa onda filozofirajte čiji je on proizvod. Ali vi to jako dobro znate samo se pravite grbavi kao i cijela Srbija.

L0
luena 01
12:37 29.11.2014.

Jednom pretenzije uvijek pretenzije i zelja velike srbije.... Sto je ovaj izgovorio glasno podrzavan od dvije -tri tisuce cetnika na doceku to isto misle Vucic i Nikolic samo sto ne izgovaraju glasno... U ovom slucaju je vuk isti kakv je bio nit je promjenio cud nit dlaku.... Onaj pod stolom i onaj za stolom su isti,ne vjeruj im ni kad ti poklone nose... Srbija i Srpski politicari ce imat tesku ulogu dokazat da ne misle kao Seselj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije