Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Vučićeva formula – 
kako zadovoljiti EU i ne uvesti sankcije Rusiji

Aleksandar Vučić
Tomislav Krasnec/PIXSELL
21.11.2014. u 12:00

Ako doista želi u EU, srbijanska vlada će morati štreberski provoditi naputke Bruxellesa.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić treba dobiti Nobelovu nagradu za matematiku. Sudeći po izjavama koje je dao nakon sastanaka s europskim povjerenikom za regionalnu politiku Johannesom Hahnom, Vučić je uspio izračunati političku kvadraturu kruga. Tvrdi da je našao formulu koja omogućava Srbiji da istodobno ide prema Europskoj uniji, da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine te da ne mora uvesti sankcije Rusiji.

Takav luksuz slobodnog strijelca mogla je nekada imati nesvrstana Jugoslavija. Zemlja koja želi postati punopravna članica EU mora provoditi zajedničku vanjsku politiku. Možemo raspravljati o tome je li politika EU prema Rusije baš najsretnija, ali je svejedno moraju slijediti sve članice. Uostalom, takvu politiku snažno zagovara i SAD koji je glavni kreatori tvrdog pristupa prema “ruskom medvjedu”.

Stoga Zapad neće tolerirati sjedenje Srbije na dvije stolice koliko god imao razumijevanja za naglašeno rusofilstvo u Srbiji. Ako doista želi u EU, srbijanska vlada će morati štreberski provoditi naputke Bruxellesa. A to u ovom trenutku znači i uvođenje sankcija Putinovoj Rusiji.

>>Povjerenik EU za proširenje u Beogradu poručio Srbiji: Uvedite sankcije Rusiji!

>>Vučić: Imam puno važnijih poslova od Šešelja

Komentara 25

MA
macoje
11:37 22.11.2014.

pa za srbiju i vucica to nije tesko i novost, jednima okrece guzu a drugima jezikuom, i koliko stigne da zadovolji

DU
Deleted user
12:26 21.11.2014.

možda je našao formulu u suradnji s profesorom Baltazarom (bal.. bal.. baltazar)

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
15:06 21.11.2014.

to se zove oportunizam na kvadrat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije