Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Referendum u RS-u

Vučić: 'Najvažnije je smiriti napetosti u regiji'

26.09.2016.
u 16:43

Srbijanski premijer je kao najvažniji rezultat referenduma ocijenio to što je glasovanje proteklo bez incidenta i poručio da se treba okrenuti budućnosti

 Srbijanski premijer Aleksandar Vučić ocijenio je danas da je nakon referenduma u Republici Srpskoj najvažnije smiriti napetosti u regiji.

– Ako bilo tko misli da je rješenje u sukobima, mi ne samo da u tome nećemo sudjelovati već ćemo se oštro suprotstaviti jer za nas su mir i stabilnost osnovni uvjeti da bi se vidjeli rezultati našeg rada – rekao je Vučić novinarima tijekom posjeta središnjoj Srbiji.

Srbijanski premijer je kao najvažniji rezultat referenduma, na kojem su u nedjelju Srbi u Republici Srpskoj izglasovali da i dalje slave 9. siječnja kao dan entiteta unatoč tomu što ga je ustavni sud BiH proglasio neustavnim, ocijenio to što je glasovanje proteklo bez incidenta i poručio da se treba okrenuti budućnosti te da je to u telefonskom razgovoru rekao i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

– To je najvažnije i u tome su svi suglasni, uključujući i (bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira) Izetbegovića – rekao je Vučić, naglasivši da će Srbija i ubuduće "činiti sve što može" da bi se stabilizirala situaciju u regiji.

Komentara 27

EM
Emergo
17:17 26.09.2016.

Notorni cetnik i covjek koji je 1990-1995 sudjelovao u krvavoj agresiji na BiH i Hrvatsku, a sada stoji iza svih zbivanja uperenih protiv BiH i Hrvatske,poziva na smirivanje tenzija....Da nije tragicno i krajnje opasno bilo bi smijesno...

Avatar fuzzy
fuzzy
17:28 26.09.2016.

Evo ga! Mirotvorac ('Glina više nikada neće biti hrvatska', 'Ubiti stotinu Muslimana za jednog mrtvog Srbina') se opet javlja. Sada možemo mirno spavati.

Avatar bokolo
bokolo
17:07 26.09.2016.

Volim kad srbi "smirivaju" tenzije" u "regijama" pa ih onda malo bombardiraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije