Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HITAN SASTANAK

Vučić najavio konzultacije s vođama Srba u RS-u u slučaju zabrane referenduma

29.08.2016.
u 18:51

'Moramo razgovarati i konzultirati se i izvući najmanju štetu, a najveću korist za naše građane i naš narod. Ali, u svakom slučaju, to bi značilo naš hitan sastanak... I u svakom slučaju – dugi sastanak'

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić poručio je u ponedjeljak da će, u slučaju da visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko zatraži zabranu održavanja referenduma o Danu Republike Srpske (RS), hitno pozvati u Beograd srpske političke vođe iz RS na konzultacije kako bi zajednički usuglasili kako napraviti "najmanju štetu" srpskom narodu.

"Reagirat ćemo odgovorno, ozbiljno, a nema sumnje da ćemo željeti čuti stajalište svih srpskih predstavnika. Odmah ću ih pozvati u Beograd i zamoliti ih da se s nama konzultiraju ako do takve odluke dođe i da vidimo kako najmanju štetu napraviti našem narodu", rekao je Vučić na tiskovnoj konferenciji poslije sastanka s predstavnicima diplomatskog zbora.

Vučić je ocijenio kako nije problem da se s predsjednikom RS Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i svim srpskim predstavnicima sastane "bilo gdje".

"Moramo razgovarati i konzultirati se i izvući najmanju štetu, a najveću korist za naše građane i naš narod. Ali, u svakom slučaju, to bi značilo naš hitan sastanak.. i u svakom slučaju – dugi sastanak. Ne bih se miješao prije takvih odluka u bilo što drugo", naglasio je Vučić.

Vijeće za provođenje mira u BiH (PIC) na razini veleposlanika država članica održat će u utorak sjednicu na kojoj će raspravljati o najavljenom referendumu u Republici Srpskoj o 9. siječnju.

Taj dan se u tom entitetu BiH slavi u znak sjećanja na 9. siječnja 1992. godine kad je u Sarajevu tadašnja "Skupština srpskog naroda u BiH" proglasila "Republiku Srpsku Bosnu i Hercegovinu" dijelom "jugoslavenske federalne države".

>> Vučić: Boli me što sam kao premijer morao prešutjeti najteže uvrede na račun Srbije

Komentara 30

NE
Nemesis100
19:31 29.08.2016.

Predstavnik agresivne srpske politike, ultranacionalist koji voli Rusiju, ulizuje se europljanima i prosi kod arapa. Boli ga sto su ih nazvali "Sakom jada", a isti taj Vucic je govorio da nikad Glina, nikada Banija nece biti Hrvatska. Vucic place kad treba, Vucic ujeda kad treba. Nikad se srpska politika nece odreci projekta velike srbije, za njih rat jos nije gotov. Oni ratuju kroz medije lazima i obmanama i sa velikim brojem svojih Trolova na internetu a to cete vidjeti po broju minusa na ovom komentaru.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
20:28 29.08.2016.

Sjedenju na dvije stolice došao je kraj .. vučko mora sad frau Merkel pokazat koliko ozbiljno misli po pitanju ulaska serbije u EU i sada nisu dovoljne riječi nego djela. Lagano odustajanje dodika pokazat će gdje stoluje pravo vodstvo RS.

Avatar cera
cera
19:28 29.08.2016.

Kad vidim ovu facu odma mi se povraća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije