Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udarac

Vrhovni sud odbio Obamin plan protiv klimatskih promjena

Barack Obama
10.02.2016.
u 07:26

Odluka Vrhovnog suda, za koju je glasalo pet od devet sudaca tog suda, težak je udarac za američkog predsjednika koji je borbu sa stakleničkim plinovima postavio za glavnu zadaću svog mandata

Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država odbio je nadobudan program predsjednika Baracka Obame za znatno smanjenje štetnih emisija iz termoelektrana.

Na najvišem američkom sudu tužbe je podiglo 27 saveznih država, uglavnom s republikanskom većinom, koje su osporile Obamin program za čistu energiju koja je stup njegove politike suzbijanja klimatskih promjena.

Odluka Vrhovnog suda, za koju je glasalo pet od devet sudaca tog suda, težak je udarac za američkog predsjednika koji je borbu sa stakleničkim plinovima postavio za glavnu zadaću svog mandata.

Četiri liberalna sudca vrhovnog suda nisu se suglasila s tom odlukom koja je donesena neočekivano brzo.

Konkretno, Vrhovni sud je zaustavio provedbu "Clean Power Plana" (Plan za čistu energiju) koji je izradila Američka agencija za zaštitu okoliša (EPA) koja elektrocentralama nameće drakonsko smanjenje ispuštanja ugljikova dioksida za 32 posto do 2030. u odnosu na 2005.

>>Barack Obama: Michelle neće biti kandidatkinja za Bijelu kuću

>>Obama s Putinom razgovarao o Siriji i o Ukrajini

Komentara 5

MA
masterYoda
08:18 10.02.2016.

Novac iznad svega, nažalost.

MI
mirr
10:32 10.02.2016.

svo zlo danasnjice potjece od liberala

Avatar @proma-trač
@proma-trač
10:46 10.02.2016.

U Hrvatskoj od kad više komunjare ne vladaju zrak nikad nije bio čistiji. Jedino se otpad drastično uvećao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije