Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BISKUP NA UDARU

Vrh Islamske zajednice u BiH podupire Komaricu: 'Bio je nada katolicima i muslimanima'

Franjo Komarica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
24.05.2016.
u 20:14

U najtežim danima on je u Banjoj Luci ostao uz svoj narod, stoji u izjavi Rijaseta

Poglavarstvo Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je dalo punu potporu banjolučkom biskupu Franji Komarici oštro osudivši napade kojima je zadnjih dana bio izložen zbog podsjećanja na progone i stradanja Hrvata na području Banje Luke tijekom proteklog rata.

„Islamska zajednica u BiH visoko cijeni ličnost biskupa Franje Komarice. On je svojim likom i djelom pokazao da je dostojan poštovanja kao biskup, kao  vjernik – katolik i kao čovjek", stoji u izjavi Rijaseta IZ u BiH objavljenoj u Sarajevu.

Poglavarstvo Islamske zajednice u BiH biranim je riječima podsjetilo kakvu je časnu ulogu tijekom rata odigrao biskup Komarica.

"U najtežim danima on je u Banjoj Luci ostao uz svoj narod i zajedno s rahmetli (pokojnim) banjolučkim muftijom Ibrahimom Halilovićem bio nada katolicima i muslimanima u ovom gradu. Islamska zajednica odbacuje sve pritiske i ucjene koje se vrše nad ovim dobrim, časnim i plemenitim  čovjekom“, stoji u izjavi Rijaseta.

Biskup Komarica nedavno je situaciju u kojoj je došlo do progona i masovnog iseljenja Hrvata iz Republike Srpske tijekom rata u BiH simbolički usporedio s Bleiburgom, što je naišlo na oštre osude čelnika tog entiteta u BiH.

>> 'Biskup Komarica zaslužuje Nobelovu nagradu za mir, a ne napade i prijetnje'

>> Dopredsjednik RS-a: Biskup Komarica moj je biskup

Komentara 25

KI
kinez14
21:54 24.05.2016.

Pisite sto zelite no na ovim prostirima je povijesna cinjenica da su Hrvati i Muslimani prirodni saveznici. Ajmo cetnici rokajte minuse

Avatar dobry
dobry
18:05 25.05.2016.

Realpolitički gledano, velečasni Komarica samim posjetom Blaiburgu učinio je medvjeđu uslugu Hrvatima povratnicima u (č)etnitet, a kamoli još ovim izjavama,koje stoje, ali nije to bilo politički mudro. Ispada da se savršeno uklopio u želje i nastojanja hercegmafije da se Hrvati kompletno doisele sa područja smrdljivoga entiteta i nasele u Kninskokrajinske pri.pizd.ine ili u hercegovački kamenjar. Drugo, svima je jasno da bez savezništva Bosanaca i Hrvata nema sigurnog opstanka niti Hrvatskoj. Kamenjarci, pamet u glavu!

32
321961
23:52 24.05.2016.

zao cericu srbomrzca isti su ti oni blajburg im je zakletva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije