Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U ANTWERPENU

Uhićen muškarac koji je vozilom pokušao uletjeti među mnoštvo

Belgija
Foto: Reuters/PIXSELL
23.03.2017.
u 16:18

Uhićenik je francuski državljanin koji živi u Francuskoj

Belgijska policija u četvrtak je uhitila muškarca koji je automobilom u punoj brzini pokušao ući u ljudima napučenu trgovačku ulicu u Antwerpenu, izvijestilo je belgijsko državno tužiteljstvo.

U njegovu automobilu pronađeno je hladno oružje, ali i puška, a sigurnosne mjere u glavnome gradu Flandrije pojačane su, izvijestila je policija. 

Riječ je o Mohamedu R., rođenom 8. svibnja 1977., koji ima francusko državljanstvo i boravište prijavljeno u Francuskoj, a sjevernoafričkog je porijekla.

I francuski predsjednik Francois Hollande kazao je da se čini kako je riječ o francuskom državljaninu "koji je želio ubiti ljude ili bar izvesti vrlo dramatičan incident". 

"Automobil s francuskim tablicama pokušao je u punoj brzini ući u ulicu Meir prepunu ljudi. Nakon policijske potjere kroz centar grada muškarac je uhićen", izvijestio je glasnogovornik policije. 

Pokušaj napada uslijedio je dan nakon sličnog napada u Londonu u kojemu su ubijene tri osobe i napadač, a više desetaka ih je ozlijeđeno. 

>> Islamska država preuzela odgovornost. May: Napadač je rođen u Velikoj Britaniji, MI5 ga je istraživao

>> Belgija danas obilježava prvu obljetnicu najgorih atentata u svojoj povijesti

Ključne riječi

Komentara 12

CU
cungalunga
15:16 23.03.2017.

Mi smo u ratu, samo još toga nismo svjesni

DA
Darko22
15:21 23.03.2017.

Živjela multikultura !

DU
Deleted user
15:23 23.03.2017.

Doktorima i inzenjerima zabraniti upravljanje automobilima. Kao sto su oni to zabranili zenama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije