Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potres u Italiji:

Volonteri pokušavaju pronaći izgubljene kućne ljubimce

italija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
29.08.2016.
u 11:07

- Koliko god vam se ovo činilo budalasto, osobama od 80 godina koje su izgubile dom može biti utješno da pronađu svoju mačku", dodaje Giancarla Pomponi.

U ruševinama zaselka Sant'Angelo dvoje 40-godišnjaka traga za mačkama iz susjedstva, nestalima nakon potresa prošle srijede, u nadi da će malo utješiti njihove gospodare koji su izgubili sve.

"Brico! Topolino! Chicca!", neumorno doziva Giancarla Pomponi hodajući po ruševinama.

"Da znamo, izgubili smo prijatelje i susjede.. mačke su najmanji problem", unaprijed se opravdava Giancarla Pomponi dok sa suprugom Vittoriom traga za kućnim ljubimcima.

"No, koliko god vam se ovo činilo budalasto, osobama od 80 godina koje su izgubile dom može biti utješno da pronađu svoju mačku", dodaje ona.

U području pogođenom potresom u kojem je poginulo gotovo 300 osoba, životinje su platile danak. Neke su poginule u ruševinama zajedno s gospodarima, druge su zaboravljene ili su pobjegle usred noći u panici.

U Amatriceu i okolici brojni psi lutaju, izgubljeni. Uočena su i dva prestravljena konja kako galopiraju po asfaltiranoj cesti. Veterinarska služba pretražuje zonu kako bi ustanovila stanje i pomogla napuštenim životinjama.

Talijanski mediji objavili su zadnjih dana priče o životinjama izvučenima iz ruševina, potresnim susretima i psima koji se nisu željeli odvojiti od lijesa gospodara.

Ali psi nisu bili samo žrtve. Pas tragač, labrador Leo postao je slavan nakon što je ukazao na mjesto gdje je ležala petogodišnja Giorgia, pronađena živa 17 sati nakon potresa, pod mrtvim tijelom svoje devetogodišnje sestre.

U tom bi niskom planinskom području, uostalom, uzgoj stoke mogla biti prva aktivnost nakon potresa.

"Ako popravim štalu, mogu proizvesti mlijeko i prodati ga. A što može učiniti neki bar ili restoran?", pita se jedan poljoprivrednik. "Ako i mi odemo, što ostaje? Onda je gotovo!"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije