Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opet radi probleme

Nova provokacija Vojislava Šešelja: 'Sretan sam što sam zapalio hrvatsku zastavu'

Vojislav Šešelj
Foto: screenshot Reuters/Pixsell
1/4
01.04.2015.
u 15:28

Šešelj je rekao da ga je obradovala vijest da je pokrenut kazneni postupak zbog paljenja hrvatske zastave

Vojislav Šešelj u Beogradu je danas zapalio zastavu Hrvatske, javilo je više srpskih medija. Glasnogovornica Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Tatjana Sekulić rekla je da je protiv Šešelja zbog paljenja zastave pokrenut kazneni postupak.

Šešelj je rekao da ga je obradovala vijest da je pokrenut kazneni postupak zbog paljenja hrvatske zastave. – To je još jedan znak da je Aleksandar Vučić izgubio glavu i ne zna što radi. Sve će mu se to obiti o glavu – rekao je Šešelj i ponovio da je "sretan zbog paljenja zastave", piše B92. Na pitanje zašto je zapalio zastavu, haaški optuženik za ratne zločine kazao je: – Zato što je Hrvatska okupirala Republiku Srpsku Krajinu, izvršila genocid u Drugom svjetskom ratu nad Srbima i protjerala stotine tisuća Srba.

Hrvatsku nazvao ustaškom državom

B92 navodi kako je predsjednik Srpske radikalne stranke, kojemu se u Haagu sudi zbog ratnih zločina tijekom raspada Jugoslavije, zastavu zapalio ispred zgrade suda gdje je nastavljeno suđenje zamjeniku predsjednika SRS-a Nemanji Šaroviću zbog paljenja zastava NATO-a, EU-a, Kosova i SAD-a 2012.

Kako prenosi Blic, rekao je da želi uputiti poruku hrvatskom državnom vrhu, a Hrvatsku je nazvao ustaškom državom.

– Oni kao da su udareni topuzom u glavu i ponašaju se nerazumno. Zato sam danas došao uputiti razumljivu poruku hrvatskoj ustaškoj državi tako što ću spaliti i njihovu zastavu – kazao je prije Šešelj.

 

Ponovio je da se ne namjerava dobrovoljno predati organima koji bi ga prebacili u Haaški tribunal i da će na njihove eventualne pokušaje uhićenja odgovoriti pasivnim otporom.

Šešelj je, inače, prošlog tjedna u Beogradu u povodu 16. godišnjice NATO-va bombardiranja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije zapalio zastave EU-a, SAD-a, NATO-a i Kosova.

>> Vojislav Šešelj mora u haaški pritvor! 'Neću se dobrovoljno vratiti u Haag'

>> Milanović o Šešelju: To je sve skupa nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regiji

Komentara 372

GI
gismund
13:44 01.04.2015.

šešelj govori i radi ono što ih u srbiji velika većina misli! vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada!

DU
Deleted user
13:56 01.04.2015.

Da je ovo neki Hrvat učinio sa srbskom zastvom,Mesić,Josipović bi odamah pozivali se na uzbunu jer je "ustaška zmija" izišla iz kaveza, gopođa Pusić bi se obarila braci i dokumenti za osnivanje još jedne antififašističke agencije,to je to to brastvoo i jednistvo za kojim mnogi kukaju.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
13:59 01.04.2015.

U demokratskom društvu nema mjesta za onoga tko negira genocid,a Srbijanci to rade redovito i na Srebrenici i na Vukovaru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije