Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI U SRBIJI

Šešelj: Samo Vučić mi mrsi konce u utrci za predsjednika Srbije

23.01.2017.
u 17:59

Vođa radikala ocijenio je kao "sve manje vjerojatno" da će vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) kandidirati predsjednika Tomislava Nikolića

Vođa Srpske radikalne stranke (SRS) i kandidat na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji Vojislav Šešelj izjavio je kako mu "samo Aleksandar Vučić mrsi konce" u utrci za šefa države, objavili su danas mediji u Beogradu. 

Šešelj je, kako prenose Večernje novosti, izjavio da bi mu kandidatura aktualnog premijera Aleksandra Vučića "umanjila šanse za pobjedu na izborima".

Vođa radikala ocijenio je kao "sve manje vjerojatno" da će vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) kandidirati predsjednika Tomislava Nikolića.

"Sve ovisi o Vučiću i njegovoj procjeni što mu odgovara", rekao je Šešelj, ocijenivši kako "Vučić misli da bi to pridonijelo njegovoj snazi".

"Vučić nema na raspolaganju nekog naročito snažnog kandidata, osim sebe samog, ali je i to rizično, jer je onda teško kontrolirati vladu", objasnio je Šešelj u intervjuu za podgorički radio antena M čije izvatke prenose beogradske Večernje novosti.

Vođa radikala ne isključuje mogućnost da u vrijeme predsjedničkih izbora u proljeće ove godine u Srbiji istodobno budu raspisani i ponovni izvanredni parlamentarni izbori.

Petogodišnji mandat predsjednika Srbije Tomislava Nikolića prestaje u svibnju, a predsjednički izbori očekuju se u travnju.

Kandidaturu u utrci za predsjednika Srbije dosad je službeno počeo samo nekadašnji šef srbijanske diplomacije i donedavni predsjedajući u Općoj skupštini UN Vuk Jeremić, a sudjelovanje u borbi za dužnost predsjednika Srbije najavili su pučki pravobranitelj Saša Janković i vođa konzervativno-desničarskog pokreta Dveri Boško Obradović, dok je SRS u lipnju prošle godine priopćila odluku da će kandidat radikala biti predsjednik stranke Vojislav Šešelj.

>> Zbog incidenata odgođena sjednica u srbijanskom parlamentu, Šešelj puštao pjesmu o Trumpu

Komentara 38

DU
Deleted user
18:10 23.01.2017.

Eee moj Šele, pa nije Vučić 90% Srbije. Ti si doktore samo za opoziciju, i to kao zabavljač:))

AO
ante.oreskovic75
18:51 23.01.2017.

Jedino ispravna odluka o njemu u Hagu je da je teški bolesnik!Na žalost ne samo on!Žao mi je poštenih Srba i Srbijanaca!U zlo su ih poveli i zlo im donijeli!

Avatar istina007
istina007
19:24 23.01.2017.

Nikad nisi bio presednik niti češ biti ikad. Mađari u Vojvodinu neće nikad zaboraviti šta si izgovorio90' dva sendviće za mađare pa teramo ih u Mađarsku!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Teračem mi tebe nazad u Hag

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije