Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u znak prosvjeda

Voditeljica usred emisije dala otkaz zbog ruske invazije

Liz Wahl
Foto: RT screenshot
1/2
06.03.2014.
u 09:30

Rekla je da je tako postupila jer se na RT-u suočavala s etičkim i moralnim izazovima.

Američka voditeljica Liz Wahl, filipinsko-mađarskog podrijetla, usred programa dala je otkaz na ruskoj televiziji RT koja je program na engleskom jeziku emitirala iz Washingtona. Rekla je da je tako postupila jer se na RT-u suočavala s etičkim i moralnim izazovima posebice zbog toga što su i njezini baka i djed s majčine strane pobjegli iz Mađarske tijekom revolucije 50-ih godina prošlog stoljeća zbog sovjetske dominacije nad zemljom.

S RT-a su priopćili da je, kada netko napravi javni spektakl od svoje odluke, riječ o najobičnijem kreiranju senzacije zbog samopromidžbe.

To je već drugi slučaj u samo dva dana protivljenja ruskoj invaziji na Ukrajinu iznesen na spomenutoj televiziji. Naime, voditeljica Abby Martin izjavila je da je medijsko praćenje stanja u Ukrajini puno dezinformacija te priznala da zapravo ne zna mnogo o Ukrajini i njezinoj povijesti. S RT-a su joj na to odgovorili da su je zaveli američki mediji te kako će je poslati na Krim da u epicentru zbivanja donese sud o svemu.

>>Putinova televizija voditeljicu za kaznu šalje na Krim!

>>EU zamrznula imovinu Janukoviču i članovima bivše vlade

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar airbizz
airbizz
10:43 06.03.2014.

dati otkaz,kao prosvijed protiv,u ovom slučaju,invazija rusije na ukrajinu,je djelo ljudskosti. istupiti za nekoga bez ikakve svoje koristi podržavam.ali... ne podržavam glorificiranje američke politike,poglavito u svijetu.širenje njihove demokracije na ostale narode(htjeli to ovi potonji ili ne) smatram agresijom na čovjekaa i sve pojmove slobode.najveći agresori od drugog svjetskog rata do danas su sjedinjene države.

VE
Vercingetorix
11:37 06.03.2014.

netko joj je iskeširao više od Rusa da govori njihovu (vjerojatno prozapadnjačku) "istinu" ... svaki medij gura svoju "istinu", bitno je da ne postoji monopolizam, a "prava" istina je negdje na pola puta vjerojatno. Sve sa skepsom treba gledati, i CNN, i BBC, i RT, i Al jazeerau itd.

Avatar Ross_Komersant
Ross_Komersant
09:50 06.03.2014.

Sasvim normalno i treba da otkaz. ..nije RT američki CNN... Na RT se objektivnije izveštava , a čak i da nije tako to je ruska svetska mreža... sigurno ne može da blebeće nešto protiv rusa kao ni bilo koji amerikanacanac na jevrejskoj stanici CNN.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije