Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
snajperisti

Vođa specijalaca: Na Majdanu je pucala neka 'vanjska sila'

snajperist, ukrajina
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
06.03.2014.
u 11:30

Organizirani tim profesionalaca ubijao je i prosvjednike i pripadnike snaga sigurnosti, kaže Abisov

Jurij Abisov, vođa specijalnih jedinica Berkut, koje su nove ukrajinske vlasti raspustile nakon sukoba, kazao je za RT kako pripadnici tih jedinica u Kijevu nisu ispalili ni metak. Dodaje da je u provokacije i pucnjavu bila uključena neka "vanjska sila", organizirani tim profesionalaca, koji je ubijao i prosvjednike i pripadnike snaga sigurnosti.

– Dok smo mi bili nenaoružani, plan onih koji su sve osmislili bio je baciti na koljena Berkut, da nas demoralizira i izvrši pritisak na naše ljude da promijene stranu. Ali, to se nije dogodilo. Kad je počela pucnjava, teško je bilo razumjeti što se događa. Vojnici su počeli padati na zemlju, a, ponavljam, od snaga Berkuta nije ispaljen nijedan metak – kazao je Abisov, koji je sada zapovjednik krimske jedinice Berkut.

Podsjetimo, jučer su se pojavile sumnje da su snajperiste koji su pucali na prosvjednike i policiju u Kijevu angažirali pokretači prosvjeda na Majdanu. U takav rasplet sumnja se nakon što se na internetu pojavila snimka telefonskog razgovora Catherine Ashton, šefice vanjskih poslova EU, i Urmasa Paeta, estonskog ministra vanjskih poslova.

>>Snajperiste koji su pucali na Majdanu unajmile vođe prosvjeda?

>>Ban Ki-moon šalje Ivana Šimonovića u Ukrajinu

Foto: Screnshot YouTube

Ključne riječi

Komentara 36

Avatar sayla 007
sayla 007
13:35 06.03.2014.

Sa svojim teroristima iz al -Qaede, i nakon teskog poraza od strane Hezbollaha u Siriji , iluminatske banksters u londonskom Cityju su bacile oko na Ukrajinu bogatu resursima . Znali su da je ruski predsjednik Vladimir Putin zauzet u Sochiu Olimpijskim igarama, zajedno s brojnim prijetnjama i propagandom pokrenutom od strane demonskih Sion- fašista i njihovih malih pasa zapadnih medija krenuli su u akciju . Uz neograničeno vrijeme i novac na raspolaganju, '' modus operandi'' je bankstersa . Oni napadaju kad im se ukaze prilika, povlače se kada ih pobijede, , zatim napadaju u drugom dijelu planete i tako redom u potrazi za resursama . Ukrajina je proglasila neovisnost od Sovjetskog Saveza 1991. 2004-2005 zapadni NVO potpomazu agenti CIA/Mossad/MI6 na pozornici lažne Narančaste revolucije . Viktor Juščenko postaje premijer , ali je otrovan tijekom kampanje . Zapadni mediji krive Ruse , ali to je vjerojatno Mossad operacija kako bi ga zamijenili s desničarkom milijarderkom Julijom Timošenko, prijateljicom bankstera . Timošenko ko -ordinira Narančastu revoluciju , i jedna je od najbogatijih ljudi u Ukrajini . 2005 , Forbes je proglasava trecom najmoćnijom ženom na svijetu . 2007 odlazi u SAD na sastanak s potpredsjednikom Dickom Cheney,i savjetnikom za nacionalnu sigurnost, Condaleezom Rice razgovarati o energiji . Timošenko se bogati dok rukovodi plinskom korporacijom. Ukrajina tone u energetskoj politici Task Force Cheneyea , koji otvara svijet nereguliranog istraživanja nafte i plina , uključujući fracking . Timošenko privatizira više od 300 državnih industrijskih struktura tijekom svoje vladavine , ali ukrajinski narod osjeća miris štakora . U 2010. bira premijera Viktora Janukoviča sa 48 % glasova, i skida Timošenko '' Domovinsku stranku'' na parlamentarnim izborima 2012 . Timošenko je osuđena za pronevjeru državnog kapitala i zloporabu položaja . Osuđena je na samo sedam godina i novčanom kaznom u iznosu od 188 milijuna dolara za zločine počinjene u plinskoj industriji . Prije dva tjedna , Timošenko je puštena iz zatvora .. ubrzo nakon što je puštena , nastao je pakao . cijeli text izvor- Aurora- Bollettino d'informazione internazionalista

Avatar superhik74
superhik74
12:23 06.03.2014.

False flag operation je klasican nacin doljevanja ulja na vatru i to sve " zapadne demokratske" tajne sluzbe rade vec desetljecima kada zele rat. Tako je poceo Vijetnam s Gulf of Tonkin operacijom, za vrijeme tzv. 6 dana rata Izraell je pobio 69 americkih mornara na USS Liberty s ciljem optuziti Egipat, medjutim tu su bili Rusi koji su sve vidjeli pa operacija direktnog ukljucenja SAD u rat nije uspjela. Izmisljeno oruzje za masovno unistenje u Iraku, " mirni prosvjedi" u Libiji, vojni udar u Egiptu, sada Ukrajina, a vec rade na zbacivanju vlasti u Venecueli.

PR
Protivcenzure
12:15 06.03.2014.

u iraku su jednom ulovljeni pripadnici britanskog sasa u takvoj akciji. čisti državni udar ali nekim ljudima još nije jasno ne žele istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije