Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Citirao Reagana

Putin: Spreman sam na susret s Trumpom, bilo gdje

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
30.03.2017.
u 17:33

Ruski predsjednik je izrazio podršku Donaldu Trumpu u borbi protiv terorizma i ponudio suradnju s Pentagonom i CIA-om

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je sastati se bilo gdje s predsjednikom Sjedinjenih Država, velikom silom s kojom želi dobre odnose i u čije se unutarnje pitanje Moskva nije uplitala, rekao je u četvrtak i poručio da su zapadne sankcije nametnuti Rusiji štetne i samome zapadu.  

Putin je sudjelovao na forumu o Arktiku koji se održava u sjevernom ruskom gradu Arhangelsku. Odgovarajući na izjavu finskog predsjednika o tome da je voljan ugostiti ruskog i američkog predsjednika u Finskoj na idućem Arktičkom forumu kojemu još nije određen datum, Putin je rekao da je na to spreman.

„Taj bi se susret mogao dogoditi i u okviru redovnog događaja poput susreta G20“, dodao je Putin, a prenijela je agencija AFP. 

Ruski predsjednik je izrazio podršku Donaldu Trumpu u borbi protiv terorizma i ponudio suradnju s Pentagonom i CIA-om. 

„Dobro je da je predsjednik Trump postavio taj cilj. Poduprijet ćemo njegov rad“, istaknuo je Putin. 

Dvojica predsjednika su krajem siječnja razgovarali telefonom više od sat vremena i obvezali se poboljšati odnose između dvije države. 

Putin je dodao je da će o borbi protiv terorizma raspravljati s američkim državnim tajnikom Rexom Tillersonom te da je spreman surađivati s novom američkom administracijom u borbi protiv takozvane Islamske države u Siriji. 

„Mi Sjedinjene Države percipiramo kao veliku silu s kojom želimo imati dobre odnose“, istaknuo je ruski predsjednik, a sve drugačije informacije „laži su i basne protiv Rusije“, piše agencija AFP. 

U tom je kontekstu ponovno odbacio navode o uplitanju Rusije u američku predsjedničku kampanju 2016. posluživši se citatom bivšeg američkog predsjednika.

"(Ronald) Reagan je tijekom jedne rasprave o porezu rekao: Čitajte mi s usana: Ne!", rekao je Putin.  

Ruski predsjednik dotaknuo se i sankcija koje su zapadne države uvele nakon ruske aneksije Krima i njihove uloge u ukrajinskoj krizi, naglasivši da one štete i zapadnim gospodarstvima.

Komentirajući nedavne prosvjede protiv korupcije koji su se u nedjelju održali diljem Rusije i na kojima je uhićen čelnik opozicije Aleksej Navaljni, Putin je istaknuo da prosvjednici ne smiju kršiti zakon i koristiti borbu protiv korupcije u političkim kampanjama. 

Navaljnom je nakon privođenja izrečena kazna od 15 dana zatvoru zbog uloge u organizaciji prosvjeda koji su vlasti proglasile protuzakonitim.

>> Što imaju zajedničko Staljin, Mao Ce-tung i Donald Trump?

>> Trump ima poruku za 'radikalne islamske teroriste': 'Amerika i njezini saveznici će vas pobijediti'

Komentara 21

Avatar Sidewinder
Sidewinder
17:50 30.03.2017.

Sankcije ostaju ... pojacavati rusku ekonomiju...

Avatar mason
mason
17:52 30.03.2017.

Putin pada na koljena .Sankcije su pocele da daju rezultate,narod je na ulicima.Strah od revolucije i raspada ruske Federacije.

Avatar dobry
dobry
19:43 30.03.2017.

"Kadija te tuži-kadija ti sudi"! Najjednostavniji opis "demokracije" u Putinistanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije