Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao ruski car

Vladimir Putin položio prisegu i opet postao ruski predsjednik

Vladimir Putin,inauguracija (1)
AFP/PIXSELL
07.05.2012.
u 09:21

Ako na vlasti ostane svih šest godina predsjedničkog mandata, Vladimir Putin bit će najdugoročniji ruski vladar od Josifa Visarionoviča Staljina

Vladimir Putin danas je i službeno zasjeo na predsjednički tron Rusije polaganjem prisege u Kremlju nakon što je četiri godine "izbivao" s mjesta predsjednika. Polaganje predsjedničke prisege upriličeno je u velikoj dvorani Kremlja u kojoj su nekad bili krunjeni ruski carevi, javlja BBC.

Ako na vlasti ostane svih šest godina predsjedničkog mandata, Putin će biti najdugoročniji ruski vladar od Josifa Visarionoviča Staljina. Ipak, na tom šestogodišnjem putu čeka ga mnogo izazova jer je politički sustav koji je sam stvorio suočen s mnogim nedaćama. Ekonomski rast koji je najavio znatno je sporiji nego li je obećavao, a sukobi u Sjevernom Kavkazu se nastavljaju. Uza sve to, neprilike mu stvara i sve veći broj oponenata i njihovih prosvjeda koji su počeli još u prosincu i od tada ne prestaju.

Komentara 52

MI
Miseloooo
10:22 07.05.2012.

Danas bar imate wiki... Staljin In office 3 April 1922 – 16 October 1952 (30g) Putin In office 31 December 1999 - sve i da ostane dva mandata do 2024 to ce bit 24g! Znamo da ste u NATO ali..

FO
Folirant
10:59 07.05.2012.

Davaj Putin,na tebe je sad red.

SL
sladamir
09:42 07.05.2012.

Cista demokracija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije