Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razgovarao s Erdoganom

Putin objavio: Evo kako će Rusija odgovoriti na ubojstvo veleposlanika u Ankari!

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.12.2016.
u 22:13

Najavio je da će "jedini odgovor" koji će Rusija dati na ubojstvo u Ankari biti "jačanje borbe protiv terorizma".

Ruski predsjednik Vladimir Putin atentat na ruskog veleposlanika u Turskoj nazvao je jasnom provokacijom usmjerenom prema potkopavanju odnosa između Rusije i Turske, piše RT. 

– Jasno je da je ovo ubojstvo provokacija koja ima za cilj potkopavanje poboljšavanja i normalizacije odnosa između Rusije i Turske, kao i potkopavanje mirovnog procesa u Siriji – kazao je ruski predsjednik. 

Najavio je da će "jedini odgovor" koji će Rusija dati na ubojstvo u Ankari biti "jačanje borbe protiv terorizma". 

"Znamo da se radi o provokaciji"

Ruski i turski predsjednik Vladimir Putin i Tayyip Erdogan telefonom su razgovarali nakon ubojstva ruskog veleposlanika u Ankari za koji Ankara optužuje Erdoganova političkog suparnika, klerika Fetullaha Gulena. "Počinjeni zločin bez sumnje je provokacija kako bi se poremetila normalizacija rusko-turskih odnosa i mirovni proces u Siriji", rekao je Putin na ruskoj televiziji. On je ubojstvo ruskog veleposlanika Andreja Karlova nazvao provokacijom kojoj je svrha naštetiti zatopljenju veza između Moskve i Ankare i naporima rješenja sukoba u Siriji. I Erdogan je ocijenio da je ubojstvo veleposlanika provokacija kako bi se sabotirala normalizacija odnosa između Ankare i Moskve, nedavno poboljšanih nakon teške krize.

"Znamo da se radi o provokaciji kako bi se naštetilo procesu normalizacije odnosa između Turske i Rusije", rekao je Erdogan u izjavi na televiziji. Dužnosnik turskih službi sigurnosti tvrdi da postoje jasne indicije da napadač pripada mreži klerika Gulena koji živi u SAD-u i kojeg Ankara optužuje da stoji iza neuspjelog državnog udara u srpnju. Neimenovani dužnosnik rekao je da je istraga usmjerena na napadačeve veze s Gulenovom mrežom. Gulenov medijski savjetnik izjavio je da njegov pokret nema nikakve veze s ubojstsvom ruskog veleposlanika u Turskoj te je osudio taj incident.

"Gospodin Gulen kategorički osuđuje taj gnusan čin", rekao je Alp Aslandogan.

>>Ubijen ruski veleposlanik, napadač je pripadnik policije i vikao je 'Allahu Akbar'

>>Turci podigli glas: Nemamo tajni dogovor s Rusima! S Assadom nemamo što pregovarati, krivac je za smrt 600.000 ljudi

Komentara 43

DU
Deleted user
21:50 19.12.2016.

inače je Putin čovjek od povjerenja.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:18 19.12.2016.

Provokacija ??? Zanimljiv mi je i dio oko zajedničkih napora u Siriji, pa Turcima su i Kurdi i Assad otvoreni neprijatelji dok ih Rusi i opremaju i naoružavaju. Ne razmem kaj nam Putler želi reć ?!

AR
arwin
15:46 20.12.2016.

U ovom ludilu Putin je rijetki glas razuma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije