Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I centar za obuku

Putin razmješta vojsku: Do 2018. Rusi će imati stalne jedinice na Arktiku

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
01.04.2015.
u 17:22

Jačanje Ruske vojske na Arktiku posljednji je "nusprodukt" loših odnosa između ruskog predsjednika Vladimira Putina i vođa država zapadnog svijeta.

Rusija planira razviti samoodrživu stalnu vojsku smještenu na području koju posjeduje na Arktiku. Između ostalog, ondje će biti razmještene zračne i protuzračne jedinica, a izgradit će i novi centar za obuku. – Ruske vojne jedinice na Arktiku bit će razmještene na kopnu i na otocima. Razvoj vojske na Arktiku već je u tijeku i do 2018. godine ondje bi trebala biti samoodrživa stalna vojska – kazao je visoki dužnosnik ruskog Ministarstva obrane agenciji Itar-Tass.

– U sastavu zračnih i protuzračnih snaga bit će i borbeni i teretni avioni – dodao je dužnosnik. Integrirano strateško zapovjedništvo u ruskom sektoru Arktik je počelo raditi 1. prosinca prošle godine.

Putin osobno naredio velike vojne vježbe

IBTimes piše kako je jačanje Ruske vojske na Arktiku posljednji "nusprodukt" loših odnosa između ruskog predsjednika Vladimira Putina i vođa država zapadnog svijeta. Rusko pripajanje Krima prošle godine i sukob proruskih i ukrajinskih snaga u Ukrajini doveo je "gomilanja" vojski i naoružanja i sa ruske i sa strane NATO snaga.

U ruskoj petodnevnoj vojnoj vježbi na Arktiku prošlog mjeseca sudjelovalo je 38 tisuća vojnika, više od 100 aviona i oko 50 brodova. Navodno se htjela isprobati sposobnost ruske vojske da brzo premjesti vojne snage na to područje te borbena spremnost Sjeverne flote. Ruski ministar obrane Sergej Shoigu je kazao da je Putin osobno naredio te vježbe.

>>'Ako SAD naoruža Ukrajinu, Rusija će dati oružje Meksiku'

>>Ruski ministar obrane: Na Krimu smo osnovali 100 vojnih jedinica

>>Noć koja je promijenila Putina: 'Iz Moskve šute'

Komentara 40

CA
++canajisraM
19:27 01.04.2015.

Ma da Amerika je raj na zemlji,posvuda tece med i mlijeko. No kad se probudimo; 4 milijuna spava na ulici ,u kanalizaciji i pod mostovima,jedan milijun se hrani iz kanti za smece a 47 milijuna je na karticama za hranu , ne zaposlenih je blizu 90 milijuna( drzava one koji vise ne traze posao ne stavlja na spisak), itd,itd

Avatar viki_nuland
viki_nuland
18:16 01.04.2015.

Zadnji put kada su me ucili zemljopis receno mi je da je Artik na sjeveru a ne na zapadu, tako da ne vidim vezu s "zapadom" , a koliko cujemo u Sibiru je prilicno hladno i dobar dio Rusije je Artik tako da ne vidim sto bi tu moglo biti sporno.

Avatar zagondzija
zagondzija
17:35 01.04.2015.

Kasnite sa objavom.Rus vec ima trupe tamo sa svom infrastrukturom..........:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije