Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napuštaju mađarsku

Tisuće izbjeglica stiglo u Austriju, većina ih ide za Njemačku gdje će tražiti azil

izbjeglice, migranti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
05.09.2015.
u 13:45

Mađarske vlasti organizirale su autobuse koji su prevozili izbjeglice do austrijske granice

Više od 4.000 izbjeglica stiglo je iz Mađarske na granicu s Austrijom, a ta bi se brojka tijekom današnjeg dana mogla popeti na 10.000.  Većina ih se ukrcala na vlakove koji voze za Beč ili Salzburg nakon što su mađarske vlasti poslale autobuse koji su ih prevezli do granice s Austrijom.

Većini izbjeglica ipak je krajnji cilj Njemačka pa iz Austrije presjedaju na vlakove za Njemačku gdje će zatražiti azil. Njemačka je pak dopustila Austriji da ih pusti preko njihove granice.

– Naš je najveći problem što Mađari odbijaju pustiti naše autobuse da pokupe izbjeglice koje su krenule u Austriju – rekao je Hans Peter Doskozil, šef policije u austrijskoj provinciji Burgenland.

– Ponudili smo im da dovezu izbjeglice do vlakova ili do kampova na austrijskoj strani, ali oni su zaustavili autobuse na mađarskoj granici i svi su morali ići na vlak – dodao je.

Austrijski kancelar Werner Faymann kazao je pak kako su se Austrija i Njemačka dogovorile pustiti izbjeglice iz Mađarske da pređu granice i uđu u njihovu zemlju. Mađarski premijer Viktor Orban je nakon te odluke organizirao autobuse koji su prevozili izbjeglice.

>> Mađarska će izbjeglice autobusima prevoziti do austrijske granice

Komentara 94

ZI
zimerman
10:00 05.09.2015.

A gdje su krscani koji su krenuli sa Njima do obecane zemlje ????? O da zaboravio sam ..... , oni su vec davno baceni u more (onako kao slucajno ispali sa broda)

NA
navijeke
10:12 05.09.2015.

Svaka čast Orbanu, izbjeglice je propustio, migrante nije. A EU mudrijaši neka iz onog što čini uče kako se uz interese vlastite zemlje štite i interesi EU.

WE
Walter_Ego
10:04 05.09.2015.

Svaka čast Orbanu,za koju godinu će primat nemuslimaske izbjeglice iz demokratske Austrije i Germanistana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije