Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASNOST

Vijeće sigurnosti osudilo sjevernokorejsko testiranje balističke rakete

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un tijekom testiranja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
27.08.2016.
u 08:23

Sjeverna Koreja ispalila je u srijedu balističku raketu s podmornice koja je prešla putanju od 500 kilometara u smjeru Japana

Vijeće sigurnosti UN-a u petak je kasno navečer osudilo sjevernokorejsko testiranje balističkih raketa nakon što to nije uspjelo ranije ovog mjeseca zbog ustrajavanja Kine da izjava sadrži i protivljenje planiranom američkom raspoređivanju proturaketnog štita u Južnoj Koreji.

Sjeverna Koreja ispalila je u srijedu balističku raketu s podmornice koja je prešla putanju od 500 kilometara u smjeru Japana. Testiranje je po ocjeni vojnih stručnjaka pokazalo napredak Pjongjanga na više područja razvoja takve tehnologije.

"Članice Vijeća sigurnosti osuđuju sve balističke aktivnosti Demokratske Narodne Republike Koreje", navodi se u izjavi Vijeća sigurnosti.

Sjeverna Koreja izvela je više testiranja balističkih raketa od 9. srpnja.

"Takve aktivnosti pridonose razvoju nuklearnog oružja Demokratske Narodne Republike Koreje i povećavaju napetosti", navodi se u izjavi.

Sjeverna Koreja je pod sankcijama UN-a od  2006. a u ožujku je Vijeće sigurnosti uvelo snažne nove sankcije kao odgovor na četvrti nuklearni pokus u siječnju i lansiranje rakete dugog dometa u veljači.

>> Sjeverna Koreja obnovila proizvodnju plutonija

Komentara 11

KI
kimi
17:15 27.08.2016.

Bucko se baš potresao zbog osude, od stresa je uganuo trepavicu.

Avatar Frano1
Frano1
09:23 27.08.2016.

Ova zadnji na slici, što mu samo glava viri, mislim da se nije dobro proveo jer je bio ozbiljan dok se veliki vođa smijao.

RA
ri.ane10
12:14 27.08.2016.

Već sad o njemu možemo govoriti u prošlom vremenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije