Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD U FRANCUSKOJ

VIDEO Snimljen okršaj policije i napadača koji su svećeniku prerezali vrat

crkva, specijalne postrojbe
Foto: Screenshot Youtube
1/6
28.07.2016.
u 08:31

Za napad su odgovorni Adel Kermiche (19) i Abdel Malik P. koji su već prije bili poznati policiji

Barbari Islamske države koji su svećeniku prerezali vrat u crkvi u predgrađu Rouena koristili su časne sestre kao živi štit, no policija ih je ipak uspjela ubiti.

Na internetu se pojavila i snimka nastala u Saint-Etienne-du-Rouvrayu na kojoj je uhvaćen trenutak kada napadači izlaze iz crkve nakon čega policija uspijeva spasiti taoce, javlja Metro.

Video je snimio mladić imena Mathis (17) koji je za Le Telegramme kazao kako je mogao čuti napadače da uzvikuju "Alahu ekber". Snimka također prikazuje i francuske elitne jedinice kako zauzimaju pozicije izvan crkve dok se unutar nje odvija prava drama. 

Za napad su odgovorni Adel Kermiche (19) i Abdel Malik P. koji su već prije bili poznati policiji. Kermiche je imao elektroničku narukvicu za nadzor te je čekao suđenje zbog pokušaja da se dva puta domogne Sirije gdje se htio boriti za Islamsku državu.

Jedna od zarobljenih časnih sestara ispričala je kako su napadači prisilili svećenika Jacquesa Hamela da kleči prije nego su mu prerezali grkljan. Otmičari su prisilili 87-godišnjaka da snimi kako ubijaju svećenika, a on je preživio jer se pravio da je mrtav nakon što su ga četiri puta uboli u vrat, ruku i leđa.

>> Krvnik poručio Europi: Vaši sigurnosni sustavi ne mogu nam baš ništa

Komentara 1

IM
Immanuell
13:03 28.07.2016.

I? Gdje je na snimci okršaj? Znaju li uopće neki ljudi što znači riječ "okršaj"?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije