Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spalili zastavu EU

Veliki prosvjedi u Varšavi na poziv krajnje desnice

prosvjedi u Varšavi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
11.11.2015.
u 18:15

U gomili se mogao primijetiti i transparent "EU macht frei, Konzentrationslager Europa" (EU oslobađa, koncentracijski logor Europa), napravljen po uzoru na nacistički natpis na ulazu u logor u Auschwitzu "Arbeit macht frei" (Rad oslobađa)

Deseci tisuća prosvjednika – 25 tisuća po podacima policije, 50 tisuća po organizatorima – prošli su ulicama Varšave na poziv nacionalističke krajnje desnice da se pridruže skupu pod geslom "Poljska Poljacima, Poljaci za Poljsku".

Organiziran u povodu državnog praznika kojim se obilježava obljetnica ponovne uspostave Poljske kao samostalne države nakon Prvog svjetskog rata taj "Marš nezavisnosti" okupio je prije svega mladež, ali i brojne obitelji.

Sudionici skupa prohodali su trasom od oko četiri kilometra, prešavši most koji povezuje središte grada s nacionalnim stadionom, skandirajući "Slava i poštovanje našim junacima", "Bog, čast, domovina" i "Katolička Velika Poljska".

U jednom su trenutku prosvjednici najprije izgazili nogama, a potom i spalili zastavu Europske unije.

U gomili se mogao primijetiti i transparent "EU macht frei, Konzentrationslager Europa" (EU oslobađa, koncentracijski logor Europa), napravljen po uzoru na nacistički natpis na ulazu u logor u Auschwitzu "Arbeit macht frei" (Rad oslobađa). Također se mogao vidjeti i transparenti "Stop islamizaciji", a skupina prosvjednika uzvikivala je "Jučer Moskva, a danas nam Bruxelles oduzima slobodu". 

>> Konzervativni euroskeptici ponovno na vlasti u Poljskoj

Ključne riječi

Komentara 32

ZI
zimerman
18:59 11.11.2015.

Ovo je bilo za ocekivat, gdje god ljevica zavlada donosi samo probleme ,jedino u cemu se ljevica pokazala uspijesnom je islamizacija Evrope

Avatar comparator
comparator
18:28 11.11.2015.

Fakat se Evropa polako pretvara u nekakvu uštogljenu licemjernu i mastodonstku tvorevinu bez smisla i razloga.

PU
Pukovnik10
21:06 11.11.2015.

shvatili ljudi da islamizacijom pomalo ali sigurno će izgubiti identitet u vlastitoj kući.Što se prije osvijestimo veće su nam šanse i da se spasimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije