Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvornica montažnih kuća

Veliki požar u BiH: Gorio pogon tvornice u Zavidovićima

požar
Foto: Klix.ba/YouTube
1/2
29.08.2015.
u 08:44

Požar je još uvijek aktivan na objektu same Tvornice montažnih kuća a Čamdžić dodaje da će za njegovo potpuno gašenje vjerojatno trebati cijeli dan

Veliki požar izbio je noćas sat iza ponoći u Zavidovićima u BiH, u Tvornici montažnih kuća. Uništen je gotovo čitav pogon, pri čemu je zabilježena velika materijalna šteta. Požar je prijavljen 45 minuta iza ponoći i na lice mjesta odmah je upućeno jedno vatrogasno vozilo a odmah potom su angažirani i svi ostali resursi vatrogasne brigade iz Zavidovića, ali i Služba civilne zaštite iz ove općene, kao i druge općinske službe. U pomoć su priskočili i građani Zavidovića kao i radnici Tvornice montažnih kuća, javlja Klix.ba

 - Odmah se tražila i pomoć od drugih susjednih općina. Iz Žepča je stigla jedna vatrogasna ekipa, dvije iz Maglaja od kojih je jedna ekipa iz kompanije Natron Hayat, iz Zenice su stigla dva vozila sa ekipama. Uz naša četiri vozila i jedno vozilo komunalnog poduzeća, na gašenju požara cijelu noć je radilo 11 vozila, kaže Mirsad Čamdžić, šef Profesionalne vatrogasne brigade Zavidovići.

On napominje da je požar u ranim jutarnjim satima lokaliziran što znači da je onemogućeno njegovo dalje širenje na obližnje industrijske objekte, prije svega na tvornicu namještaja koja se nalazi u neposrednoj blizini ali i na druge pogone Tvornice montažnih kuća koji nisu bili zahvaćeni požarom.

Međutim, požar je još uvijek aktivan na objektu same Tvornice montažnih kuća a Čamdžić dodaje da će za njegovo potpuno gašenje vjerojatno trebati cijeli dan. Na terenu su trenutno šest vatrogasnih ekipa sa vozilima jer su se pojedine ekipe iz susjednih gradova morale vratiti.

 - Vatrogascima je sinoć gašenje požara otežavala izuzetno visoka temperatura, noć, velika isijavanja i povremene eksplozije zbog salonita. Također, imali smo i jednu veću eksploziju čiji uzrok ne znamo. Tom prilikom jedna osoba je lakše ranjena u nogu, dok je jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade imao trovanje pa mu je pružena prva pomoć na licu mjesta, kaže Čamdžić.

>> Eksplozija i požar na Vrbanima, petero ozlijeđenih

Komentara 1

IB
istina_boli
18:58 29.08.2015.

Tako ti je to kad ljudima koji rade na isplacujes place. Bit ce toga jos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije