Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA PRAVDA

Uhićeni i prvi ministar policije i nekadašnji osobni čuvar Alije Izetbegovića

policija srbija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
11.11.2016.
u 21:23

Uhićeni Alija Delimustafić i dvadesetak osoba pod optužbom za pranje novca i zloporabu položaja

Prvi ministar unutarnjih poslova neovisne Bosne i Hercegovine Alija Delimustafić i još dvadesetak osoba uhićeni su danas u policijskoj akciji „Pravda“ pod optužbama za pranje novca, prevaru i zloporabu položaja. O razmjerima akcije najviše govori podatak da su istražitelji pretresli 40 lokacija u BiH i 20 lokacija u Hrvatskoj.

Pretresima i uhićenjima prethodila je višemjesečna istraga Tužiteljstva Županije Sarajevo i Federalne uprave policije, koja se tiče prevara i malverzacija u poslovima trgovine nekretninama. Među uhićenima su i nekadašnji osobni čuvar Alije Izetbegovića Juso Škrijelj, sarajevski odvjetnik Emir Karača i bivša općinska sutkinja u Sarajevu Lejla Fazlagić.

Istraga se provodi u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Republike Hrvatske, a rezultat toga je i današnji pretres nekretnina u vlasništvu Lejle Fazlagić u Hrvatskoj. Glavni osumnjičenik je ipak Alija Delimustafić uz kojeg se godinama vežu brojne afere, kazneni postupci i malverzacije. Navodno je uhićen u blizini svog stana u istočnom Sarajevu dok je pokušavao pobjeći s većom količinom novca.

Delimustafić je početkom devedesetih godina bio jedna od politički i financijski najutjecajnijih osoba u Bosni i Hercegovini. U prvoj demokratskoj Vladi Republike BiH bio je ministar unutarnjih poslova. Navodno ima i hrvatsko državljanstvo. Mediji su ga u ratu dovodili u vezu s osnivanjem specijalne policijske postrojbe „Ševe“, koja je obavljala prljave poslove za tadašnju bošnjačku vlast.     

> > BiH i Srbija: Razbijen lanac međunarodne prostitucije

Komentara 17

Avatar revelinicus
revelinicus
11:21 11.11.2016.

"...u saradnji..."?!? Ima li itko u redakciji VL da poznaje hrvatski jezik, gramatiku i pravopis?

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
11:53 11.11.2016.

Večerašnji list bre je za SARADNJU

SD
sdpesticid
11:56 11.11.2016.

vrijeme je da se kroz zakone penalizira nepoznavanje hrvatskog pravopisa u medijima i državnim službama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije