Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komemoracija

Vučić: Odlazim u Srebrenicu, Srbiju nitko ne može gaziti

Alex Vučić
Foto: HINA/POOL/Lana Slivar Dominic/PIXSELL
1/2
08.07.2015.
u 07:48

Ruska delegacija proslijedila je najnoviji prijedlog u Moskvu, gdje se od ruskog državnog vrha očekuje da se izjasni o tome

Velika Britanija i SAD sinoć su ruskoj delegaciji u Vijeću sigurnosti UN-a uputile sedmi prijedlog rezolucije o Srebrenici, javlja BlicNa ovakav korak odlučili su poslije jučerašnja tri odgađanja sjednice na kojoj se trebalo glasati o  rezoluciji, a o kojoj će se raspravljati danas u 16 sati.

Amerikanci i Britanci su, kako javlja Blic, preradili dijelove šestog prijedloga rezolucije oko kojeg jučer nije bilo suglasnosti u tom tijelu UN-a.

Ruska delegacija proslijedila je najnoviji prijedlog u Moskvu, gdje se od ruskog državnog vrha očekuje da se izjasni o tome.

Srbija nije obaviještena što u tom novom tekstu piše.

Srpski premijer Aleksandar Vučić jučer je pak na izvanrednoj konferenciji za novinare objavio kako je srpska vlada jednoglasno odlučila kako će on otići u Srebrenicu na komemoraciju te da je dobio garancije da rezolucija Velike Britanije neće biti usvojena u sadašnjem obliku.

Istaknuo je da Srbija najiskrenije želi pružiti ruku svojim susjedima i pomoći im da uđu u dijalog, ali pritom ne želi poniženje, javlja RTS.

 - Kao što smo rekli, pokazat ćemo da imamo hrabrosti, odvažnosti i odlučnosti, po cijenu osobnih karijera, suprotstavit ćemo se nekima od najvećih sila braneći domovinu, plavo-crveno-bijelu zastavu da pokažemo da Srbiju nitko ne može gaziti - naveo je.

>> Merkel izvlači Srbiju i BiH iz Putinova zagrljaja

Komentara 56

DU
Deleted user
09:18 08.07.2015.

Bez priznanja krivnje I preuzimanja odgovornosti kao I pokajanja, ne moze biti ni oprostaja kao ni dobrosudsjedskih odnosa.

Avatar aunick
aunick
09:01 08.07.2015.

Olicenje Srbina i srbijanskog karaktera. Cetnici su ponosni a pripadnici ostalih naroda u okruzenju osjecaju pojacano gadjenje u jednjaku. Odvratno lupetanje o ponosu koljaca. To je onaj sto je urlao sa Pala da ce ubiti 100 muslimana za jednog Srbina. To mu je skoro uspjelo sa 8000 pobijenih samo u Srebrenici. On sad ide u Srebrenicu jer niko nece da Srbe gazi. To su jedino imali pravo srbijanski tenkisti kad su u bjezaniji Oluje gazili svoj narod. Zasto ovaj karakter nemoze biti normalno ljudsko bice, uvaziti ocjenu suda da se u Srebrenici desio genocid, da izrazi zaljenje za pobijene i sucut prezivjelima. Cemu te bljuvotine od osobe koja sebe smatra obrazovanom ako nista drugo.

Avatar Croatan
Croatan
08:36 08.07.2015.

gnjida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije