Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika kladuša

Vehabije prijete imamu, bačena bomba u dvorište braće Keserović

Husein Bosnić Bilal
Foto: screenshot/youtube
29.01.2015.
u 07:45

Neformalni vođa radikalnih islamista u susjednoj Bosni, Husein Bosnić zvani Bilal, navodno je umiješan u novačenje mladih Bošnjaka za rat u Siriji na strani džihadističke organizacije Islamska država

Danima traju napadi na braću Keserović nedaleko od Velike Kladuše, a eksplozivna naprava bačena je u njihovo dvorište još u subotu, no vijest o tome zločinu objavljena je tek prekjučer, piše Glas Slavonije. Teroristički bombaški napad na kuću Bošnjaka najvjerojatnije se dogodio jer se protive slanju mladih Bošnjaka u rat na strani islamista u Siriji.

Neformalni vođa radikalnih islamista u susjednoj Bosni, Husein Bosnić zvani Bilal (na fotografiji) navodno je umiješan u novačenje mladih Bošnjaka za rat u Siriji na strani džihadističke organizacije Islamska država. Riječ je o novom je incidentu koji govori o zategnutom sigurnosnom stanju na krajnjem sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, udaljenom samo stotinjak kilometara od Zagreba. 

Keserovići su bliski s lokalnim imamom u Trnovi Selvedinom ef. Beganovićem, koji je od početka prosinca 2014. fizički napadnut tri puta. Nepoznati je napadač na prvi dan nove godine imama Beganovića ubo dva puta nožem, u prsa i vrat. Ubod u blizini srca nije bio dubok pa je Beganović uspio preživjeti napad. On se u više navrata usprotivio djelovanju lokalnih vehabija koje predvodi Husein Bosnić zvani Bilal. Njemu se trenutno sudi pred Sudom BiH u Sarajevu pod optužbom da je javno poticao na terorističke aktivnosti. 

Dopredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo podigao je veliku prašinu svojom nedavnom izjavom kako Islamska država u blizini Velike Kladuše gradi vojni kamp za islamističke dobrovoljce.

>> Suad Šabić iz Velike Kladuše poginuo u Siriji

>> Husein Bosnić optužen za vrbovanje građana BiH za Islamsku državu

>> Vehabija: Hrvati i Srbi trebali bi plaćati 10 posto harača

Komentara 17

DU
Deleted user
09:16 29.01.2015.

Nevjerojatno je kako zapad mirno gleda islamizaciju Europe i ugnjetava vlastite gradjane koji na tu islamizaciju ukazuju - vidi napade politike i medija na njemacku "PEGIDA"-u. Do sada smo svi, i to cijela Europa, ko guske u magli, ali uskoroo cemo svi kao zrtvena janjad trcati na noz!

Avatar Viking1
Viking1
08:58 29.01.2015.

Bosanskohercegovački državljanin Fikret Begić (48), uhićen na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu zbog organizacijeterorističkih aktivnosti, izručen je Austriji. Begić je rođen u Konjicu, prebivalište mu je u austrijskom Grazu, a uhićen je pri ulasku u Hrvatsku na temelju međunarodne tjeralice Radi se o 49-godišnjaku koji se skrivao u Gornjoj Maoči u BiH, no naše tajne službe su ga pratile te ga uhitile čim je probao proći granicu, javlja Nova TV. naravno da se skrivao u BH jer je BH pogodno tlo za teroriste i ima podrsku državnih struktura i domaćih muslimana

Avatar Viking1
Viking1
08:58 29.01.2015.

Al Qa'ida je u BiH jaka kao u Afganistanu Podaci Vijeća sigurnosti UN-a pokazuju da su organizacije koje surađuju s Al-Qa’idom i dalje aktivne u Bosni i Hercegovini. Prema tim podacima, u BiH djeluje pet takvih organizacija, jednako kao ii u Afganistanu, a u Pakistanu ih ima najviše, 12 Pet organizacija ima sjedišta u Sarajevu, Zenici, Visokom i Travniku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije