Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija iz BiH

Večernji u posjedu dokumenata SIPA-e: Javnost BiH mora znati istinu

ISIL
Foto: SIPA
1/4
05.12.2016.
u 19:32

SIPA demantira navode Večernjeg, ali bez argumenata

Reagirajući na tekst u Večernjem listu koji je izašao 5. prosinaca pod naslovom „Dramatično izvješće tajne službe BiH: BiH postaje glavni centar za islamske ekstremiste, mijenja se i kulturološka slika Sarajeva i okolice“, u kojem je prenesen izvještaj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), SIPA se oglasila demantijem, ali bez demantija.

Postoji li opasnost?

Naime, iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) za bosanskohercegovačke medije negirali su tvrdnje Večernjeg lista da su u svom izvještaju upozorili da BiH postaje središte vehabizma navodeći da njihovi izvještaji nisu javni, a da tvrdnje hrvatskih medija nisu točne. Isto tako, odbacili su i da je SIPA navela da je BiH zemlja u kojoj radikalni islam vehabijsko-selefijske ideologije, kakvu zastupaju najkrvoločnije terorističke organizacije kao što su ISIL i Al-Qa’ida, snažno raste.

Interesantno je da SIPA u svom šturom demantiju, osim što je navela kako su tvrdnje u Večernjem listu netočne, nije iznijela nikakve argumente koji bi išli u prilog njihovu demantiju, odnosno odgovorila istražuju li se vehabije ili ne te postoji li opasnost od tog fenomena. Naime, Večernji list posjeduje dokument, izvješće, koji je dostavio agent SIPA-e o stanju u toj zemlji, a posebice vezano za snažan rast islamskog radikalizma, koji je počeo predstavljati veliku opasnost ne samo za BiH već i cijelu regiju.

Agencija se mora očitovati

Jasno nam je da se SIPA mora ograditi od curenja njihova izvještaja u javnost kako bi dokazala da njezina služba besprijekorno funkcionira i time umirila bosanskohercegovačku javnost. Međutim, isto tako, jasno je da se sigurnosna agencija mora očitovati o svakom navodu o ugrožavanju nacionalne sigurnosti države i njezinih građana.

Ako tvrde da su podaci izneseni u Večernjem listu neistine, trebali su se očitovati istinom i reći narodu BiH što se zapravo događa u toj zemlji i ima li prijetnji od vehabijsko-selefijskog pokreta, na što već dulje vrijeme upozoravaju sve svjetske obavještajne službe.

>>BiH raspisala interpolovu tjeralicu za borcem Islamske države

>>'BiH postaje glavni centar za islamističke ekstremiste, mijenja se i kulturološka slika Sarajeva i okolice'

Komentara 59

Avatar Idler 3
Idler 3
19:43 05.12.2016.

Ja mislim kak vu Bosni nema radikala nit islamista. Oni dečki z dugim bradami zapraf čekaju konac godine pa buju v sanjkami djeci raznosili darove....je sad OK ?!

Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
20:17 05.12.2016.

Bosanski muslimani su endemi poput velebitske degenije. Arapi nisu blesavi i shvatili su kako im je to najbolja prigoda za širenje po Europi. Ne mislim na širenje tipa Albanci na Kosovu već na širenje terorizma. Desetljećima pumpaju milijarde investicija u zapadnu Europu. I što se dogodilo? Dogodile su se scene onoga što možemo vidjeti u Belgiji, Francuskoj, Švedskoj i Njemačkoj. Bosna je izgubljena. Arapi su pobjedili. Samo je pitanje vremena kad će početi naseljavati ostale dijelove BiH. Nema BiH 100 milijuna endemskih muslimana te je prilično lako indoktrinirati malu skupinu ljudi. Arapi su odlučni i kad nešto zacrtaju onda se toga drže uporno do kraja. Bit ću potpuno jasan. Arapi su mi Ok, ali nekako sam sigurniji kad su daleko ili bar iza zida.

KA
Kaubojdzimi
20:12 05.12.2016.

sve proterati izvan Europe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije