Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DEBELI' MINUSI

Val hladnoće u Europi: Od kraja prošlog tjedna umrlo je najmanje 48 osoba

snijeg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.01.2017.
u 13:36

Proteklog su vikenda u Makedoniji temperature pale ispod 28 stupnjeva te je jedan 68-godišnjak preminuo u glavnom gradu Skopju.

U valu hladnoće koji vlada Europom od kraja prošlog tjedna, s polarnim temperaturama, umrlo je najmanje 48 osoba, većinom u Poljskoj.

Val polarne hladnoće koji je stigao iz Skandinavije izazvao je brojne prometne nesreće u Francuskoj gdje su poginula četiri portugalska državljanina, a dvadesetak ih je ozlijeđeno u autobusnoj nesreći u nedjelju.

Još je 10 osoba umrlo od hladnoće u nedjelju u Poljskoj, gdje su temperature ostale ispod - 20 Celzijevih stupnjeva u nekim područjima, objavio je u ponedjeljak vladin Centar za nacionalnu sigurnost.

Već je u petak i subotu u Poljskoj preminulo 10 osoba od hladnoće. U Češkoj su u Pragu od hladnoće umrle tri osobe u petak i subotu, od kojih dvoje beskućnika. Temperature su ondje pale na -15 stupnjeva.

Val hladnoće počeo je popuštati u Zapadnoj Europi gdje je sedam osoba umrlo tijekom vikenda u Italiji, od kojih pet beskućnika.

Proteklog su vikenda u Makedoniji temperature pale ispod 28 stupnjeva te je jedan 68-godišnjak preminuo u glavnom gradu Skopju.

Najmanje osam osoba umrlo je od pothlađivanja u Ukrajini te još pet u susjednoj Bjelorusiji.

>> Starac preminuo od hladnoće, do kraja tjedna sibirski minusi u BiH

 

Komentara 6

TM
tony_montana
14:12 09.01.2017.

zamislite, minus i to još po zimi. rekao bih da je to samo dobro jer bi nam se u suprotnom chokolinda mogla rastopiti.

PR
pritiskovic
14:07 09.01.2017.

Valjda se netko i rodio....

Avatar superhik74
superhik74
17:52 09.01.2017.

To je Putin hakirao klimu u Europi i pustio hladni Sibirski zrak da smrzne dobru staru EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije