Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivne snimke

Uveli ekipu Reutersa na 'razgledavanje': Pogledajte kako izgledaju Hamasovi tajni tuneli!

Hamasovi borci uveli Reutersovu ekipu u tunele ispod Pojasa Gaze
Foto: Reuters/ PIXSELL
1/12
19.08.2014.
u 21:20

- Ovdje smo kao kod kuće - rekao je jedan pripadnik Hamasa Reutersovom reporteru, fotoreporteru i snimatelju

Pripadnici Hamasa omogućili su Reutersovoj ekipi da prođe i snimi jedan od tunela ispod Pojasa Gaze, a sve kako bi demantirali tvrdnje Izraela da su uništeni svi tuneli ove skupine.

- Obraćamo vam se danas iz jednog od onih tunela za koje Izrael tvrdi da ih je uništio. Naši ljudi su u tim tunelima i spremni su za sve opcije - rekao je maskirani pripadnik Hamasa. Tunelima prolaze lakoćom i kažu kako se u toj mreži podzemnih puteva osjećaju kao kod kuće.

Iako su Reutersovu ekipu doveli u sami tunel pripadnici Hamasa pobrinuli su se da ih dovezu zavezanih očiju tako da im je sada teško odrediti nalazi li se tunel blizu granice ili pak unutar Pojasa Gaze.

Također, nije poznato niti kamo dotični tunel vodi. Izraelske snage fokusirale su se na uništavanje samo onih tunela koji se nalaze unutar dva do 4,5 kilometra od granice.

Tijekom 'ture razgledavanja' pripadnici Hamasa pričali su Reutersovoj ekipi kako su tuneli nastali. - Borci su ove tunele kopali vlastitim rukama, kao što su gradili svoje domove pa ovdje i žive udobno i sigurno kao da su kod kuće - rekao je ovaj pripadnik Hamasa.

>> Vjenčali se Židovka i Palestinac, specijalci ih štitili od prosvjednika

>> Prekid vatre u posljednji trenutak produžen za još pet dana

Ključne riječi

Komentara 13

BF
brkonja fra brkati
22:53 19.08.2014.

Mislim da su napravili glupost ili su ih naguzili.Reuters je medijska agencija u vlasništvu obitelji Rothschild,koja je i vlasnik države Izrael,jer je teritorij na kojoj je današnja država Izrael otkupila od britanske krune.Pustiš neprijatelja u kuću pa mu još odaješ tajne.Logično je da će novinari te kuće to prikazati drugačije od onog što su htjeli pripadnici Hamasa.Po ovome je ispalo da Palestinci uživaju u životu pod zemljom što je nonsense.

MA
mastermind
04:20 20.08.2014.

Ni jedni ni drugi mi nisu previše simpatični ali sam na strani Palestinaca jer ih Židovi trpaju praktički u logore i ubijaju ko zečeve.

Avatar viki_nuland
viki_nuland
01:30 20.08.2014.

Jadni Palestinci ne znaju da mi odrzavamo Izrael na zivotu pa su onda nama koji podrzavamo i financiramo Izrael isli pokazivati tunele, koje cemo mi lijepo prijaviti Izraelcima kako bi ih oni unistili. Bas su naivni, veslamo ih kao malu djecu a oni svih ovih godina nisu jos nista naucili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije